Казахстан домовився про постачання зерна до Китаю

Джерело:  ElDala
пшениця

Мінсільгосп Казахстану домовився з китайською державною компанією China Grain Reserves Group Ltd. про постачання 100 тис. тонн зерна і такого ж обсягу олійних у КНР. Відповідальність за консолідацію партії лежить на Продкорпорації, повідомили у прес-службі Мінсільгоспу РК.

Постачання сільгосппродукції обговорили на зустрічі голова Мінсільгосп РК Айдарбек Сапаров та голова правління China Grain Reserves Group Ltd.Ден Іу. До складу делегації з КНР також увійшли представники CITIC Construction та Китайської асоціації сільськогосподарських міжнародних обмінів.

«В результаті заходів державної підтримки, завдяки яким у поточному році аграрії змогли дотриматися всіх агротехнологій, та сприятливих погодних умов, ми отримали високий урожай зернових. Намолочено майже 26 млн тонн зерна гарної якості. Плануємо зібрати 3 млн тонн олійних культур. У рамках доручення глави держави про нарощування обсягу експорту зерна в КНР до 2 млн тонн вживаються конкретні заходи. Ваш ринок представляє величезний інтерес для нас, і ми готові збільшити обсяги щорічних поставок до 3-4 млн тонн», – сказав Айдарбек Сапаров.

У свою чергу Ден Іу також висловив зацікавленість у постачанні олійних культур, сої.

«Щороку ми імпортуємо 100 млн тонн зернових та олійних культур. Ми маємо намір співпрацювати з вами та укласти договір про постачання. Є низка проблем, пов’язаних із логістикою, готові вирішувати їх спільно з вами», – зазначив Ден Іу.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!