Кавове ралі набирає обертів: арабіка на піку з 2011 року

Джерело:  Profinance
кофе

Чашка кави стане ще дорожчою, оскільки постійні перебої з постачаннями призвели до того, що вартість преміальних зерен арабіки досягла найвищого рівня за останні 13 років.

Ф’ючерси виросли на 2% до $2,6475 за фунт у Нью-Йорку, що є найвищим показником із 2011 року. Цього року ціни зросли приблизно на 40%, оскільки брак дешевших бобів робуста стимулює попит на сорт арабіка, який віддають перевагу спеціалізованим мережам.

Кавове ралі набирає обертів завдяки побоюванням з приводу суворих погодних умов у Бразилії, що є провідним виробником кави. Країна завершує збирання врожаю 2024-25 років, і перспективи виробництва ослабли після того, як спека та посуха пошкодили сільськогосподарські угіддя.

Тепер увага переключається на потенціал наступного сезону, а Бразилія охоплена найсильнішою за останні десятиліття посухою, що загрожує подальшим ушкодженням урожаю.

У ланцюжку поставок вплив ралі цього року вже очевидний. Компанія JM Smucker Co., чиї бренди, такі як Folgers та Café Bustelo, домінують на ринку домашньої кави в США, підняла свої ціни раніше цього літа. Мережа ресторанів Pret A Manger відмовилася від підписки на каву у Великій Британії, яка дозволяла клієнтам випивати до п’яти напоїв на день.

Подорожчання кави посилює інфляцію у всьому асортименті напоїв. Ціни на апельсиновий сік також зросли через брак продукції, а рекордне зростання ф’ючерсів на какао збільшує вартість шоколадних напоїв та десертів. Тим не менш, ціни на інші основні продукти харчування, такі як зерно, залишаються низькими, що стримує загальну інфляцію.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!