Канада змушена імпортувати ячмінь із ЄС після сильної посухи

ячмень
UkrAgroConsult

Канада, один із провідних світових експортерів ячменю, імпортує рідкісний вантаж із Європи після того, як посуха знищила її врожай минулого року, повідомляє УкрАгроКонсалт із посиланням на BNN Bloomberg.

За словами представника портового оператора, у французькому порту Руана, суховантажем Federal Spey буде відправлено перший в історії вантаж ячменю для Канади. Згідно з торговими даними, ця північноамериканська країна не імпортувала значних обсягів із Європейського Союзу із сезону 2015-16 років.

Канада, як правило, значною мірою забезпечує себе ячменем і займає п’яте місце серед найбільших експортерів у сезоні 2020-2021 років, показують дані Міністерства сільського господарства США. Але його виробництво скоротилося на третину минулого року до найнижчого рівня з 1960-х років, оскільки спека та посуха сильно скоротили врожай. Посуха також змінила торговельні потоки інших зернових, таких як кукурудза.

За даними Міністерства сільського господарства США, поганий врожай ячменю посилив глобальний дефіцит зерна, яке використовується в пивоварінні та комбікормах для тварин, і його запаси мають досягти мінімуму майже за чотири десятиліття. Виробники пива також зіткнулися зі зростаючими витратами на алюміній, проблемами з робочою силою та транспортом, що призвело до зростання цін на цей напій.

Детальна інформація про експорт зернових культур і продуктів їх переробки, баланси попиту і пропозиції, цінові тенденції, стан посівів та хід збиральної/посівної кампанії в країнах Чорноморського регіону, доступна на онлайн платформі AgriSupp від УкрАгроКонсалт.

AgriSupp – це новий онлайн-інструмент, що надає швидкий доступ до щоденної оперативної інформації агро ринку Причорномор’я, аналітичних звітів та прогнозів, історичних даних, а також ефективних інструментів для обробки та завантаження даних.

Підвищіть свою ефективність з допомогою агро аналітики вже зараз!

Реєструйтесь, щоб отримати розширений демо-доступ на 7 днів:

http://agrisupp.com/ru/register/1

 

УкрАгроКонсалт

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!