Канада намагається утримувати баланс між експортом та переробкою каноли

Джерело:  OleoScope
рапсовое масло

Наразі на Канаду припадає 23% світового виробництва, а частка країни у світовому експорті становить 47%. Урожай культури в поточному сезоні складе 18,98 млн тонн, на 11% менше, ніж у 2023 році, але вищий за середні п’ятирічні значення.

Китай залишається одним із найважливіших ринків збуту каноли для Канади. Незважаючи на те, що за останні 4 роки канадський експорт загалом скорочувався, Китай продовжує закупівлі, хоча ціни на канолу можна порівняти з цінами на соєві боби, зазначають аналітики. Незважаючи на те, що торгові розбіжності навколо експорту канадського ріпаку до Китаю продовжують зростати, аналітики Mercantile Consulting Venture вважають, що пряма заборона на постачання олійної навряд чи призведе до цінової переваги цієї культури порівняно з іншими на китайському ринку.

Як зазначається, через скорочення ринку Китаю, потенціал канадської каноли зростає в Європі, особливо для виробництва біодизельного палива. Посиленню попиту, як очікується, сприятимуть введені Єврокомісія тимчасові антидемпінгові мита проти китайського біодизеля, які набули чинності 16 серпня. Раніше експерти Strategie Grains втретє поспіль знизили прогноз врожаю ріпаку в Європейському Союзі в 2024 р. через несприятливі погодні умови майже на 14% – до 17,27 млн ​​тонн.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!