Кабмін запровадив держрегулювання цін на хліб та соняшникову олію

подсолнечное масло

Кабінет міністрів вніс до переліку товарів, що мають суттєву соціальну значущість, батон та соняшникову олію. Про це йдеться у постанові уряду №1432 від 30 грудня. Відповідні зміни вона внесла до постанови №341 від 22 квітня 2020 року.

Крім того, до постанови №1236 від 9 грудня 2020 року про обмежувальні заходи під час карантину щодо Covid-19 Кабмін вписав граничний рівень торгової надбавки на хліб.

Згідно з нововведенням, вона повинна становити не більше 10% від оптово-роздрібної ціни на хліб житньо-пшеничний та батон з урахуванням рекламних, маркетингових, логістичних послуг, послуг з підготовки, обробки, упаковки та інших послуг, пов’язаних із реалізацією кінцевому споживачу.

Згадана постанова №341 передбачає, що щодо товарів із суттєвою соціальною значимістю запроваджується “державне регулювання цін шляхом декларування зміни роздрібних цін” на них.

Проте конкретна норма про це у новому рішенні від 30 грудня міститься лише щодо хліба, але не олії.

Нагадаємо, що до цього обмеження торгової надбавки діяло лише для автомобільних бензинів та дизельного палива у розмірі відповідно 5 грн/л та 7 грн/л понад середню ціну, що визначається Міністерством економіки кожні 10 днів.

 

Дело

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!