Кабмін виділив гроші на утримання аміакопроводу “Тольятті-Одеса” в належному стані

тольятти-одесса

Кабінет Міністрів виділив Фонду держмайна 168 млн гривень на утримання аміакопроводу “Тольятті-Одеса” в належному стані. Про це йдеться в повідомленні Міністерства економіки.

Згідно з повідомленнням, кошти, виділені з резервного фонду держбюджету, дозволять своєчасно здійснювати необхідні регламентні роботи на об’єкті, що важливо для запобігання надзвичайних ситуацій техногенного характеру.

“Виділені кошти дозволять підприємству утримувати аміакопровід в належному стані, що важливо для забезпечення безпеки населення, яке мешкає поруч. Окрім того, частина коштів буде спрямована на зарплату працівників держпідприємства, яке не працює сьогодні за основним напрямком діяльності з об’єктивних обставин. Це дуже необхідно — людям у нинішні складні часи відчувати підтримку держави. Рішення також дозволить в тому числі зберегти кваліфіковані професійні кадри, що працюють на підприємстві”, – зазначив заступник Міністра економіки Ігор Фоменко.

“Укрхімтрансаміак” створений в 2001 році і є монополістом в Україні з транспортування рідкого аміаку магістральними трубопроводами.

Довжина аміакопроводу “Тольятті-Одеса” складає 2417 км, з них 1021 км проходить по території України.

Оператором російської частини аміакопроводу є ВАТ “Трансаміак”, транзит аміаку трубопроводом було зупинено з початком повномасштабної війни 24 лютого 2022 року.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!