John Deere вкладе мільярди доларів у розробку тракторів на автопілоті

Джерело:  Цензор.НЕТ

Американська Deere&Co., найбільший у світі виробник сільськогосподарської техніки та обладнання, інвестує кілька мільярдів доларів у розробку тракторів з автономним управлінням, які зможуть самостійно проводити орні роботи, а також обприскувачів, що використовуються для боротьби з бур’янами.

В компанії заявили про намір вийти для реалізації цих планів на ринок програмного забезпечення для сільськогосподарської техніки, яке має зробити її роботу ефективнішою.

Очікується, що це дозволить прискорити роботу фермерів і може дати кращі результат, порівняно із залученням праці людей.

“Мова про те, щоб робити більше з меншими зусиллями”, – зазначив головний виконавчий директор Deere Джон Мей.

За його прогнозами, до кінця поточного десятиліття комісійні від використання програмного забезпечення, що розробляється компанією, становитимуть 10% річної виручки Deere.

Конкуренти Deere у сфері виробництва техніки та обладнання CNH Industrial NV та Agco Corp., сільськогосподарські концерни Bayer AG та Corteva Inc., а також венчурні інвестори вклали сумарно кілька мільярдів доларів у купівлю та розробку систем для прогнозування кількості врожаю та скорочення витрат фермерів.

Тим часом стартапам поки що не вдається зробити прорив на сільськогосподарському ринку, а великі компанії все ще не отримали прибутку від своїх інвестицій у технології, пише The Wall Street Journal з посиланням на аналітиків.

Використання програмного забезпечення за передплатою, що вже поширено в інших сферах, поки не дійшло до сільськогосподарської галузі. 

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!