Італійці побудують на Закарпатті сухий порт для експорту зерна

Джерело:  AgroPortal.ua
зерновоз

Мультимодальний логістичний хаб для експорту зерна до країн ЄС з’явиться на Закарпатті.

Як говориться у повідомленні Закарпатської ОВА у Facebook, італійські інвестори втілюють проєкт зі створення сухого порту Horonda Platform у с. Горонда Мукачівського району.

«Поява такого сухопутного зернового коридору в нашому регіоні — це пріоритетне завдання, яке має загальнодержавне значення. Цей проєкт особливо важливий в умовах війни. Ми вдячні за велику довіру керівництву країни та міжнародним інвесторам», — наголосив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

За його словами, логістичний хаб сприятиме розвитку експортного потенціалу нашого регіону та країни загалом. Він дозволить місцевим агровиробникам розширити зовнішні ринки, а також посилити імідж Закарпаття як надійного партнера в реалізації таких масштабних ініціатив.

Проєкт, зокрема, передбачає створення можливостей для перевантаження сільгосппродукції з широкої колії на вузьку, появу складських приміщень, забезпечення центру контейнерами для зерна, соняшникової олії тощо. Завдяки Horonda Platform в області вдасться створити понад 200 нових робочих місць.

Представники італійських компаній, які беруть участь у проєкті, підкреслили, що зацікавлені посилювати комунікацію з українською стороною, зокрема й із Закарпаттям, в соціально-економічному, юридичному та інших аспектах. Запуск і функціонування такого хабу є перспективним для кожної зі сторін.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!