Іспанські фермери вимагають скоротити імпорт українського зерна

Джерело:  ЛІГАБізнес
колоски поле

Організація Unión de Uniones, що представляє інтереси фермерів в Іспанії, вимагає знайти рішення щодо збільшення імпорту зернових з України, що зростає. Про це повідомляє пресслужба Unión de Uniones.

У середу, 25 вересня, в порту Сантандер в Іспанії відбудеться мітинг із вимогою встановити контроль над українським імпортом, який обвалює ціни на зернові в країні. У понеділок, 23 вересня, такий протест пройшов перед будівлею Європейського Союзу в Мадриді.

Іспанська організація Unión de Uniones протестує проти непомірного зростання імпорту зернових, особливо з України, і закликає Єврокомісію зменшити його, щоб уникнути розорення фермерів.

“Фермери не збираються сидіти склавши руки, поки захисні положення не будуть реалізовані, а імпортні зернові не будуть відповідати тим же умовам, які вимагаються від нас”, – коментує державний координатор Unión de Uniones Луїс Кортес.

Зазначається, що імпорт українських зернових зріс настільки, що склав майже 8,4 млн тонн у 2023 році та майже 6,5 млн тонн у першій половині 2024 року.

“Іспанія отримує більш ніж половину українських зернових, що надходять до ЄС, і до того ж за дедалі нижчими цінами”, – вказав Unión de Uniones як на визначальний фактор падіння цін на зернові в країні, що з травня 2022 року склало 45%.

Unión de Uniones також вимагає, щоб адміністрації вивчили націнки на певні продукти, виготовлені із зернової сировини: “Неприпустимо, що в той час, як зернові подешевшали на 45%, а електроенергія – на 70%, корми для тварин подешевшали лише на 30%, а хліб подорожчав на 9%”.

З цієї причини вони закликають до впровадження допомоги для компенсації фермерам і тваринникам, які опинилися в цій ситуації.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!