Іспанія, Італія та Франція залишаються головними покупцями російського зерна

Джерело:  AgroPolit.com
зерно

Попри всю увагу до українського аграрного експорту, кілька країн Євросоюзу продовжують скуповувати дешеву російську продукцію. Про це повідомляє видання Politico.

Постійними покупцями російського зерна є Іспанія, Італія та Франція. На заклик Польщі, Латвії, Литви та інших східних країн ЄС Єврокомісія готова відновити тарифи на імпорт з рф, що фактично подвоїть їх ціну та придушить попит.

Проте аналітики вважають, що цей крок не стане реальним вирішенням важкої економічної ситуації, з якою стикаються європейські фермери, враховуючи відносно низьку частку ринку Євросоюзу, що припадає на імпорт.

Експерти стверджують, що замість того, щоб сперечатися про вплив зернового імпорту на фермерів, країнам Євросоюзу було б краще допомогти Україні експортувати власну агропродукцію, щоб запобігти глобальному домінуванню рф, особливо в країнах з низьким рівнем доходу. Офіційні особи в Україні погоджуються з такою думкою.

рф відправила сотні тисяч тонн безкоштовного зерна до країн Африки та Азії, контролюючі тамтешні авторитарні режими.

Нам потрібно серйозно поставитися до цієї концепції, що Україну потрібно повернути на її традиційні ринки в третіх країнах, щоб потіснити рф. Це абсолютно зрозуміло, і ми вже це робимо», – сказав торговий представник України Тарас Качка.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!