Ірак закупив на тендері близько 150 тис. тонн пшениці

Джерело:  УкрАгроКонсалт
пшеница
UkrAgroConsult

Державний покупець зерна Іраку придбав близько 150 000 тонн твердої пшениці, яка, як очікується, буде поставлена ​​з Канади, Литви та Австралії на міжнародному тендері, повідомили європейські трейдери в п’ятницю. повідомляє УкрАгроКонсалт з посиланням на Nasdaq.

Вважається, що закупівля стосувалась щонайменше 50 000 тонн канадської пшениці, яка, як кажуть, була куплена за найнижчою ціною в 489,80 доларів США за тонну C&F. Продавцем назвали торговий дім «Viterra».

Також було сказано, що близько 50 000 тонн литовської пшениці, було куплено в торговому домі Hanalico за ціною приблизно  499 доларів за тонну C&F.

За їх словами, близько 50 000 тонн австралійської пшениці було закуплено за ціною приблизно 480 доларів США за тонну C&F у торгового дому Tiryaki.

В рамках тендера можна було пропонувати пшеницю довільного походження, крім російського. Обсяги в тендерах Іраку номінальні, і країна часто купує більше, ніж зазначається в тендері.

17 жовтня Ірак заявив, що  країні необхідно імпортувати  5 мільйонів тонн пшениці в 2023 році, включаючи щонайменше 2 мільйони в перші чотири місяці нового року.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!