Індонезія збільшить площу сільськогосподарських угідь на 3 млн га, але не буде вирубувати дерева

Джерело:  GrainTrade

Майбутній президент Індонезії Прабово Субіанто, який вступить на посаду 20 жовтня, планує протягом 5 років збільшити площі під продовольчими культурами на 3 млн га (7,4 млн акрів) в межах програми самозабезпечення країни.

Наразі сільськогосподарські угіддя в Індонезії займають 7,4 млн га, що на 8,5% менше, ніж було у 2015 р (8,08 млн га), оскільки частина земель була переведена під житло та промислові зони.

Збільшення посівних площ на 3 млн га дозволить засіяти їх рисом, кукурудзою та соєю та забезпечити постачання країни продовольством на найближчі десятиріччя.

Екологи побоюються, що розширення посівних площ може призвести до вирубування дерев в останніх лісах Індонезії, де ще не хазяйнувала людина, зокрема у східному регіоні – Папуа. Проте влада країни заявляє, що не вирубуватиме дерева, а спробує осушити болотисті землі, щоб засадити їх рисом.

На початку цього року Індонезія перетворила біля 100 тис га боліт в провінції Південна Суматра у рисові поля, що збільшити виробництво рису.

За прогнозами, у 2024 р виробництво рису в країні сягне 30,86 млн т, тоді як попит на нього складає щонайменше 31,21 млн т. Тому влада затвердила квоту на імпорт 3,6 млн т рису на 2024 р.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!