Індонезія скоротила обсяги закупівель крохмалю з України

кукурузный крахмал
UkrAgroConsult

У жовтні було експортовано 4,7 тис. тонн українського кукурудзяного крохмалю. Це на 61% вище від вересневих відвантажень і на 150% вище за жовтень 2020/21 МР.

З початку сезону експорт складає 7,5 тис. тонн. Це на 69% вище у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, інформують аналітики УкрАгроКонсалту.

Проте виробництво крохмалю в Україні скоротилося: за перші 2 місяці сезону було вироблено 15 тис. тонн, що на 14% менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Лідером за обсягами закупівель українського крохмалю залишається Китай, частка якого дорівнює 32%, а обсяги імпорту у 27 разів перевищують торішні.

Також наростили темпи імпорту українського крохмалю ЄС (+90%), Малайзія (2,5 раза), Тайвань (3,3 раза).

Винятком є ​​Індонезія, яка скоротила обсяги закупівель крохмалю з України на 11% порівняно з вереснем-жовтнем 2020 року.

Нігерія та Таїланд у вересні-жовтні минулого сезону не робили закупівель крохмалю з України, але у поточному сезоні сумарно вже імпортували 1,34 тис. тонн.

Детальна інформація по експорту зернових культур і продуктів їх переробки, балансам попиту і пропозиції, ціновим тенденціям, станом посівів та хід збиральної / посівної кампанії в країнах Чорноморського регіону, доступна на онлайн платформі AgriSupp від УкрАгроКонсалт.

AgriSupp – це новий онлайн-інструмент, який об’єднує швидкий доступ до щоденної оперативної ринкової інформації про ринки країн Причорномор’я, звітів, з історичними даними, а також інструменти обробки та завантаження даних.

Використовуйте аналітичні дані і підвищіть свою ефективність уже зараз!

Зареєструйтеся та отримайте розширений демо-доступ на 7 днів:

http://agrisupp.com/ru/register/1

 

УкрАгроКонсалт

Позначки:, , , , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!