Індія вдвічі збільшила імпорт пальмової олії у серпні

Джерело:  OleoScope
пальмовое масло

Практично 995 тис. тонн пальмової олії було ввезено до Індії за підсумками серпня 2022 р. Порівняно з попереднім місяцем показники імпорту зросли практично в 2 рази – з 530,42 тис. тонн (липень 2022 р.). Такі дані наводять аналітики національної асоціації виробників рослинних олій (Solvent Extractors’ Association of India, SEA).

Експерти зазначають, що в серпні поставки пальмової олії в Індію помітно зросли, оскільки ціна на продукт на світовому ринку була більш привабливою порівняно з іншими оліями.

Як повідомив представник торгової фірми з Нью-Делі, у вересні Індія також може імпортувати близько 1 млн тонн пальмової олії.

Так, наприклад, згідно з даними SEA, сира пальмова олія (crude palm oil, CPO) пропонується за ціною $955 за тонну для вересневих поставок у порівнянні з $1315 за сиру соєву олію.

Що стосується соєвої олії, то у звітний місяць ввезення даного продукту в країну скоротилося приблизно вдвічі – до 244,7 тис. тонн (519,6 тис. тонн у липні). Показники по соняшниковій олії також впали – на 13%, до 135,3 тис. тонн (155,3 тис. тонн).

Основними постачальниками пальмової олії для Індії є Індонезія, Малайзія та Таїланд. Соєва олія переважно закуповується трейдерами з Аргентини та Бразилії. Соняшникова – з України та Росії.

Позначки:, , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!