Індія призупиняє дію мит на австралійський нут і зернові культури

Ціни на нут в Австралії різко зросли після того, як Індія призупинила мита на імпорт, відкривши двері для відновлення торгівлі, яка колись коштувала сотні мільйонів доларів.

Вищі ціни та підвищений попит з боку Індії спонукатимуть фермерів ciяти більше нуту в найближчі місяці, повідомляє галузева організація Grains Australia.

Індія, найбільший у світі споживач нуту, 4 травня призупинила мита до 31 березня наступного року через поганий місцевий урожай. Австралія, найбільший експортер нуту, займає найкращу позицію в цьому.

«Австралійські експортери негайно позиціонуватимуть продукцію для індійських портів», — сказав Пітер Вілсон, голова ради бобових Grain Australia.

У зв’язку з тим, що посівний сезон в Австралії тільки починається, «це гарантує, що буде висіяно трохи більше», – сказав Вілсон.

Ціни на нут в Австралії зросли з приблизно 810 австралійських доларів (535 доларів) за тонну в лютому до більш ніж 900 австралійських доларів минулого тижня в очікуванні тарифного рішення. Після оголошення ціни становили близько 1150 австралійських доларів за тонну, сказав трейдер.

За останні п’ять років Австралія експортувала 6 млн тон нуту, свідчать дані торгівлі. Вілсон сказав, що близько 90% з них були сорти дезі, які менші та зазвичай темнішого кольору, ніж білий сорт кабулі, з якого виготовляють хумус.

Щоб підтримати місцевих фермерів, Індія ввела 33-відсоткові мита на нут у 2017 році, а пізніше підвищила їх до 66 відсотків.

Близько 60 відсотків австралійського експорту нуту йшло до Індії, що становило 90 відсотків імпорту нуту в Індію, до того, як тарифи майже припинили торгівлю.

Вілсон сказав, що конкуренція за австралійський нут тепер посилиться, і можливо, що Індія знову займе 60 відсотків ринку протягом року призупинення тарифів.

Іншими основними ринками для австралійського нуту є Пакистан і Бангладеш.

Позначки:, , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!