Індія продовжить заборону на експорт цукру ще на рік

Джерело:  УкрЦукор
цукор стоп

Індія планує продовжити заборону експорту цукру другий рік поспіль через очікування скорочення виробництва цукрової тростини, повідомляє Reuters з посиланням на урядові джерела. Це може призвести до зниження світових поставок та зростання цін на цукор у Нью-Йорку та Лондоні.

Очікується, що Індія обмежить експорт, оскільки в Бразилії, найбільшому виробнику цукру, виробництво тростини постраждає через посуху. Індія також планує збільшити закупівельні ціни на етанол для нафтових компаній, щоб стимулювати його виробництво, оскільки країна прагне збільшити частку етанолу в бензині до 20% до 2025/26 МР.

Уряд дозволить використовувати тростинний сік для виробництва етанолу, починаючи з листопада, та розглядає збільшення цін на етанол більше ніж на 5% у новому маркетинговому сезоні. Цього сезону, що розпочався 1 жовтня 2023 року, Індія вже обмежила експорт цукру вперше за останні сім років, дозволивши експортувати лише 6,1 млн т цукру проти 12,2 млн т минулого сезону.

Очікується, що в 2024/25 МР виробництво цукру скоротиться до 32 млн т з 34 млн т цього року через погану погоду в штатах Махараштра і Карнатака.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!