Індія почала імпортувати зернобобові з Бразилії

Джерело:  Feedlot

З метою диверсифікації та зменшення залежності від обмежених постачальників зернобобових культур, Індія вирішила вперше закуповувати чорну сочевицю, відому як уряд дав, із Бразилії. Інформація про це з’явилася у повідомленні Datamarnews.

За даними, до країни було доставлено першу партію бразильської чорної сочевиці обсягом близько 3000 тонн. Планується, що цього року Індія імпортує близько 20 тисяч тонн культури з Бразилії.

На даний момент Індія імпортує уряд дав тільки з М’янми, проте виникли проблеми з постачанням через внутрішні проблеми безпеки в цій країні.

Індійські чиновники зазначають, що співпраця з Бразилією та Аргентиною у сфері постачання уряду дала і туру (блакитного гороху) є стратегічним кроком, оскільки сильна залежність від одного постачальника несе певні ризики.

У країнах Південної Америки внутрішнє споживання бобових відносно невисоке, тоді як уряд дав і тур успішно вирощуються в Бразилії та Аргентині завдяки сприятливим погодним умовам.

У 2023 році Індія імпортувала 2,98 мільйона тонн зернобобових, включаючи 1,51 мільйона тонн чорної сочевиці, 0,77 мільйона тонн туру та 0,59 мільйона тонн уряду дала, переважно з Австралії, Канади, М’янми, Мозамбіку, Танзанії, Малаві.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!