Індія обмежила експорт цукру до 10 млн т

Джерело:  Latifundist
сахар

Індія вирішила обмежити продаж цукру до 10 млн т, протягом МР (до кінця вересня), на міжнародних ринках через кілька днів після того, як заборонила експорт пшениці.

Про це пише CNN Business.

Повідомляється, що таке рішення було прийнято задля того, щоб утримати ціни на цукор під контролем. Продавців також зобов’язали отримувати «‎особливий дозвіл»‎ від влади Індії на експорт цукру в період з 1 червня по 31 жовтня.

«Індія є найбільшим у світі виробником цукру та другим за величиною експортером після Бразилії. Уряд Нарендри Моді заявив, що необхідно вжити заходів для підтримки запасів цукру в країні після «безпрецедентного зростання експорту» минулого року та в поточному сезоні‎», — йдеться в повідомленні ‎видання.

Відзначається, що у поточному маркетинговому році, який триває з жовтня 2021 року по вересень 2022 року, індійські цукрові заводи наразі підписали контракти на експорт близько 9 млн т. За попередні 12 місяців Індія відправила за кордон 7 млн т цукру, що, за даними індійського уряду, було найбільшим обсягом за останні роки.

Нагадаємо, що Індія заборонила експорт пшениці, всього через кілька днів після того, як заявила, що націлена на рекордні поставки цього року, оскільки спекотна погода скоротила виробництво в країні, а внутрішні ціни злетіли до історичного максимуму.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!