Індія не розглядає можливість підвищення імпортного мита на олії

Джерело:  OleoScope
масло масла

Індійська влада поки не підвищуватиме ввізні мита на олії, незважаючи на різкий спад цін на місцевому ринку. Про це пише Financial Express.

Нині в країні податок на імпорт сирої пальмової, соєвої та соняшникової олії становить 5,5%, для рафінованих олій діє ставка в 13,75%.

Раніше з ініціативою про підвищення розміру цього мита виступили в національній асоціації виробників рослинних олій (Solvent Extractors’ Association of India, SEA), посилаючись на зниження цін (на 17,3% у квітні) на гірчичну олію, що займає найбільшу частку в споживчому кошику.

«Будь-яке підвищення мит на імпорт харчової олії, особливо пальмової, соєвої та соняшникової, може вплинути на роботу вітчизняних заводів з рафінації олій, оскільки країна забезпечує за рахунок імпорту близько 56% своїх потреб в олії, але більшу частину їх закуповує у сирому вигляді». , – заявив представник міністерства продовольства Індії.

Зазначимо, що частка сирої і рафінованої олії в загальній структурі імпорту становить 75% і 25% відповідно. Щорічно на індійський ринок надходить близько 14 млн тонн харчових олій.

Позначки:, , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!