Індія навряд чи послабить обмеження на експорт цукру

Джерело:  Укрцукор
цукор

Індія навряд чи послабить обмеження на експорт цукру принаймні до жовтня цього року, і будь-який перегляд заборони залежатиме від прогресу посівної врожаю майбутнього сезону, повідомляє Money Control із посиланням на урядовця на умовах анонімності.

Індія, другий за величиною виробник цукру в світі, ввела обмеження на експорт цукру, очікуючи скорочення виробництва через непередбачувані мусонні опади. Це рішення мало на меті стабілізувати внутрішні ціни.

«Прогноз дощів поки хороший, але умови на плантаціях вирішать, у якому напрямку піде перегляд прогнозу. Щодо цукру не буде негайного огляду. Обмеження допомогли впоратися зі зростанням цін. Без цих заходів ціни могли б зрости набагато вище поточного рівня», – прокоментував чиновник.

Нещодавно ISMA закликала уряд розглянути дозвіл на експорт 20 млн т цукру в поточному сезоні. За даними Асоціації, експорт покращить фінансову ліквідність цукрових заводів і дозволить своєчасно здійснювати виплати фермерам. ISMA вважає, що дозвіл на експорт сприятиме безперебійному функціонуванню цукрової галузі та сприятиме економічній стабільності країни.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!