Індія наростила закупівлі рослинних олій на 26% у липні

Джерело:  УкрАгроКонсалт
соняшникова олія

Індія закупила рекордну кількість харчових олій з поставкою в липні, оскільки переробники збільшили закупівлі пальмової та соєвої олій через вигідні ціни та напередодні очікуваного підвищення імпортних мит, повідомили Reuters промислові та урядові джерела.

Збільшення закупівель пальмової олії найбільшим світовим імпортером рослинних олій допоможе скоротити запаси в Індонезії та Малайзії, які є найбільшими виробниками, і підтримає ціни на котирування FCPOc3.

Згідно з середніми оцінками торгових домів, імпорт харчових олій може підскочити до рекордних 1,92 млн тонн, що майже на 26% більше, ніж у червні. У поточному маркетинговому році, який розпочався в листопаді 2023 року, Індія в середньому імпортувала 1,2 млн тонн харчової олії на місяць.

Близько 1,45 мільйона тонн харчових олій вже розвантажено в різних портах, в тому числі 850 000 тонн пальмової олії, повідомив урядовий чиновник, який відмовився назвати своє ім’я, оскільки він не уповноважений спілкуватися зі ЗМІ.

Очікується, що імпорт пальмової олії в липні підскочить на 45% в порівнянні з минулим місяцем до 1,14 млн тонн, що є найвищим показником за останні 20 місяців, кажуть дилери.

«Корекція цін на пальмову олію в травні і червні зробила її дешевшою за конкуруючі олії. У цей період маржа переробки в Індії також була на високому рівні, що спонукало переробників розміщувати замовлення на липневі поставки», – сказав Сандіп Баджорія, генеральний директор Sunvin Group, брокерської компанії з продажу рослинних олій.

Дисконт пальмової олії до соєвої збільшився до більш ніж $100 за тонну в травні з менш ніж $10 в квітні, кажуть дилери.

«Очікування підвищення мита в бюджеті також спонукали деяких покупців збільшити закупівлі для липневих поставок», – сказав Баджія.

Міністр фінансів Нірмала Сітхараман у вівторок представила бюджет на 2024-25 фінансовий рік, хоча вона не внесла ніяких змін в структуру мит на харчові олії.

Згідно з даними, імпорт соєвої олії в липні підскочить на 45% в порівнянні з минулим місяцем до 400 тис. тонн, що є найвищим показником за останні 13 місяців.

Поставки соєвої олії з Південної Америки займають більше шести тижнів, і деякі з затриманих партій були доставлені в липні, що призвело до зростання імпорту соєвої олії, сказав Раджеш Патель, керуючий партнер трейдера і брокера харчових олій GGN Research.

Імпорт соняшникової олії може впасти до 380 тис. тонн в липні, що на 18% нижче рекордних поставок минулого місяця, свідчать дані.

Індія купує пальмову олію в основному в Індонезії та Малайзії, в той час як соєву і соняшникову олію вона імпортує з Аргентини, росії та України.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!