Індія нарощує закупівлі соняшникової олії

Джерело:  OleoScope
подсолнечное масло

Індія в березні закупила найвищий обсяг рослинних олій за останні 6 місяців – 1,149 млн тонн (+18,7% до рівня лютого). Про це агенції Reuters повідомили учасники ринку.

За їх оцінками, у звітний період у країну було ввезено 448 тис. тонн соняшникової олії, що є другим за величиною показником за всю історію спостережень. Імпорт пальмової олії, навпаки, скоротився до мінімуму з травня минулого року – 481 тис. тонн. Постачання соєвої олії в березні зросли на 27% порівняно з попереднім місяцем – до 220 тис. тонн.

«Ціни на соняшникову олію дуже конкурентоспроможні, що забезпечить зростання імпорту навіть у квітні-травні», – вважає керуючий партнер компанії GGN Research Раджеш Патель.

За даними учасників ринку, вартість імпорту сирої пальмової олії (CPO) в Індію з поставкою в травні становить близько $1020 за тонну, включаючи вартість, страхування та фрахт (CIF), у той час як ціна на соєву та соняшникову олію становить $1000 і $960 за тонну відповідно.

Основними постачальниками пальмової олії для Індії є Індонезія, Малайзія та Таїланд. Соєва олія переважно закуповується трейдерами з Аргентини та Бразилії. Соняшникова – з України та росії.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!