Імпортна селітра розпродується ще на шляху до України

Джерело:  Kurkul.com
удобрения

Імпорт хоч і досить активно надходить, однак дуже часто товар, який йде в країну, або вже розпроданий на шляху в Україну, або розпродається одразу після заходу в країну. Про це повідомили аналітики Barva Invest.

«Загалом імпорт в поточному році відносно невеликий. В лютому було поставлено близько 40 тис. т, хоча торік (за неповний місяць) імпорт склав 49 тис. т. Селітра завжди тримала перше місце за об’ємами імпорту перед весняним сезоном серед всіх азотних добрив, однак в цьому році поступилася карбаміду та сульфату амонію. Основною причиною стало перекриття транзиту територією рф з Середньої Азії, відсутність поставок з Грузії, невеликі вільні об’єми у європейських виробників після масових зупинок через високі ціни на газ в регіоні», — йдеться у звіті аналітиків.

Значних змін в цінах на селітру протягом тижня не було:

  • Ostchem — 28 500 грн/т, СРТ;
  • українська вапняково-аміачна селітра — 25 000 грн/т, СРТ;
  • болгарська селітра — 29 200-29 500 грн/т в Ізмаїлі;
  • узбецька селітра — 33 000 грн/т;
  • грузинська селітра — 30 300 грн/т на складах;
  • польські Saletrosan 26 та 30 можна придбати по 27 200-30 250 грн/т та 29 000-32 000 грн/т в залежності від регіону.

Аналітики прогнозують стабільність цін з поступовим зниженням.

«Зниження світових цін, майбутнє зниження попиту в Європі сприятиме зниженню цін імпортерами. Виробники поки намагатимуться утримувати ціни, однак, після проходження піку попиту в країні, вони можуть піти на зниження цін для активізації продажів, особливо на тлі зниження цін на газ», — пояснили в Barva Invest.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!