Імпорт сої до Китаю зі США виріс у 13 разів у вересні

Джерело:  Oilworld
Китай

За даними Головного митного управління, імпорт сої до Китаю у вересні 2024 року становив 11,37 млн ​​тонн, що на 6,3% менше, ніж у попередньому місяці, і на 59% більше, ніж у попередньому році. З січня по вересень сукупний обсяг імпорту сої до Китаю становив 81,85 млн. тонн, що на 8,1% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Обсяг імпорту сої у вересні знизився, але залишається високим. Тиск ринку поставками імпортної сої зберігається, що обмежує тенденцію до зростання цін на соєвий шрот.

Згідно з урядовими даними, опублікованими в неділю, імпорт сої до Китаю зі США зріс у 13 разів у вересні порівняно з минулим роком, демонструючи зростання шостий місяць поспіль.

За даними Головного митного управління, найбільший у світі покупець сої імпортував 1,71 мільйона тонн соєвих бобів із США минулого місяця, що на 132 680 тонн більше, ніж роком раніше.

Проте обсяги імпорту зі США, як і раніше, значно менші, ніж у провідного виробника — Бразилії.

Бразильські соєві боби склали більшу частину майже рекордного 11,37 млн ​​тонн олійного насіння, яке прибуло до Китаю у вересні, оскільки хороша рентабельність переробки стимулювала закупівлі.

У вересні постачання сої з Бразилії зросло на 23% порівняно з тим же місяцем минулого року і склало 8,45 млн тонн.

За період із січня по вересень загальний обсяг поставок із Бразилії зріс на 13% порівняно з аналогічним періодом минулого року до 62,24 млн тонн. Постачання зі США впали на 15% за цей період до 14,55 млн тонн.

Минулого місяця Бразилія поставила до Китаю 226 307 тонн кукурудзи, що становило 37% від загального обсягу постачання.

Станом на 15 жовтня, запаси соєвого шроту склали 1 мільйон тонн, проте, демонструють низхідну динаміку. Деяке зниження цін відзначено в міру зниження попиту в тваринницькій галузі, також знижуються обсяги закупівель соєвого шроту комбікормовими заводами.

Аналітики вважають, що попит на ринку соєвого шроту зараз перебуває на низькому рівні, що призводить до низького обсягу закупівель. Новини про рекордний урожай американської сої також впливають. Очікується, що ринок соєвого шроту у майбутньому зросте.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!