Імпорт соняшникової олії до Індії у січні скоротився на 19% через напади хуситів на судна у Червоному морі

Джерело:  Oilworld
подсолнечное масло

Імпорт пальмової олії в Індію впав до тримісячного мінімуму в січні, оскільки переробники збільшили закупівлю соєвої олії, що конкурує, через негативну маржу переробки сирої пальмової олії (CPO), повідомили Reuters у понеділок п’ять дилерів.

Скорочення закупівель найбільшим у світі імпортером рослинних олій може призвести до збільшення запасів пальмової олії у провідних виробників Індонезії та Малайзії та чинити тиск на ф’ючерси.

Імпорт пальмової олії в січні знизився на 12% порівняно з попереднім місяцем до 787 тисяч метричних тонн, показали оцінки дилерів. За їх словами, імпорт сирої пальмової олії минулого місяця скоротився на 16% до 541 тисячі тонн.

Імпорт пальмової олії скоротився насамперед через значне скорочення закупівель CPO, оскільки переробники побачили велику негативну маржу в порівнянні з рафінованим вибіленим дезодорованим пальмолеїном (RBD), сказав Раджеш Патель, керуючий партнер трейдера харчових олій та брокера GGN Research.

“Імпорт соєвої олії збільшився, оскільки ціни були висококонкурентними порівняно з пальмовими продуктами, а рентабельність переробки була на позитивній території”, – сказав він.

Імпорт соєвої олії в січні підскочив на 24% порівняно з попереднім місяцем до 190 000 тонн, але був набагато нижчим за середньомісячний показник імпорту в 306 000 тонн, що спостерігався минулого маркетингового року, що закінчився 31 жовтня, за оцінками дилерів.

Очікується, що імпорт соєвої олії різко зросте в найближчі місяці, оскільки його премія порівняно з пальмовою та соняшниковою оліями знизилася, і олія тепер доступна нарівні з конкуруючими оліями, сказав Сандіп Баджорія, генеральний директор Sunvin Group, брокерської компанії з рослинних олій.

Галузева асоціація Індії (SEA), ймовірно, опублікує свої дані щодо січневого імпорту до середини лютого.

Імпорт соняшникової олії у січні скоротився на 19% до 211 000 тонн, оскільки олія подорожчала через підвищення ставок фрахту після нападів хуситів на судна Червоного моря, повідомили дилери.

Зниження імпорту пальмової та соняшникової олії призвело до скорочення загального обсягу імпорту харчових олій до Індії до 1,19 млн тонн, що на 9,2% менше, ніж місяцем раніше, повідомили дилери.

Індія закуповує пальмову олію переважно в Індонезії, Малайзії та Таїланді, тоді як імпортує соєву та соняшникову олії з Аргентини, Бразилії, Росії та України.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!