Імпорт пальмової та соняшникової олії до Індії виріс до рекордного рівня в 2022/23 МР

Джерело:  Oilworld
подсолнечное масло

Імпорт пальмової та соняшникової олії в Індію в 2022/23 МР зріс на 24% і 54% відповідно, досягнувши рекордних максимумів на тлі зростання споживання і оскільки обидві олії були доступні з великою знижкою в порівнянні з конкуруючою соєвою олією, повідомила провідна торгова організація в понеділок. .

Збільшення закупівель найбільшим у світі імпортером рослинних олій може сприяти зниженню запасів пальмової олії в Індонезії та Малайзії та підтримати ф’ючерси на бенчмарки. Купівля може призвести до скорочення запасів у країнах Причорномор’я, що виробляють соняшникову олію.

Імпорт пальмової олії склав 9,79 млн тонн у 2022/23 маркетинговому році, що закінчився 31 жовтня, тоді як імпорт соняшникової олії зріс до 3 млн тонн, йдеться в заяві Індійської асоціації виробників розчинників (SEA), що базується в Мумбаї.

Імпорт соєвої олії цього року скоротився на 12% до 3,68 млн тонн, оскільки більшу частину місяців вона торгувалася з премією порівняно з пальмовою та соняшниковою олією.

Загальний обсяг імпорту харчових олій цього року зріс до рекордних 16,47 млн. тонн, що на 17,4% більше, ніж рік тому, оскільки рішення уряду знизити податок на імпорт харчових олій до 5,5% стимулювало закордонні закупівлі, повідомляє SEA.

Уряд знизив податки на імпорт, коли ціни на харчову олію зростали на світовому ринку минулого року, але не підвищило їх після падіння цін, сказав дилер глобального торгового дому, що базується в Нью-Делі.

“Корекція цін на світовому ринку у поєднанні зі зниженням мит здешевила харчову олію та збільшила споживання”, – сказав дилер.

За даними SEA, збільшення імпорту призвело до збільшення запасів олії до 3,3 млн тонн на 1 листопада з 2,46 млн тонн роком раніше.

Індія закуповує пальмову олію переважно в Індонезії, Малайзії та Таїланді, тоді як імпортує соєву та соняшникову олії з Аргентини, Бразилії, Росії та України.

Індійські заводи активно закуповували з листопада по січень та з липня по вересень, оскільки ціни на світовому ринку були привабливими, але в жовтні вони скоротили імпорт через збільшення запасів, сказав Раджеш Патель, керуючий партнер трейдера харчової олії та брокера GGN Research.

Імпорт пальмової олії до країни у жовтні скоротився на 15% порівняно з попереднім місяцем до 708 706 тонн, що є найнижчим показником за 4 місяці, повідомляє SEA.

Імпорт соєвої олії у жовтні скоротився на 62% порівняно з вереснем до 135 325 тонн, що є найнижчим показником за 34 місяці. Ввезення олії знизилося на 49% до 153 780 тонн, що є найнижчим показником за 7 місяців.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!