Імпорт пальмової олії до Індії в січні знизився до 3-місячного мінімуму на тлі зростання цін на соєву олію

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Імпорт пальмової олії до Індії в січні знизився більш ніж на 12% порівняно з попереднім місяцем до тримісячного мінімуму, оскільки негативна маржа переробки сирої пальмової олії спонукала переробників переключитися на соєву олію, що конкурує, повідомила провідна торгова організація в понеділок.

Скорочення закупівель найбільшим у світі імпортером рослинних олій може призвести до збільшення запасів пальмової олії у провідних виробників Індонезії та Малайзії та чинити тиск на ф’ючерси на базові продукти.

Імпорт пальмової олії у січні скоротився приблизно на 12,4% порівняно з попереднім місяцем до 782 983 тонн, йдеться у заяві Індійської асоціації виробників розчинників (SEA), що базується у Мумбаї.

Імпорт соєвої олії зріс на 23,7% до 188 859 тонн, імпорт соняшникової олії знизився приблизно на 15,6% до 220 079 тонн, оскільки олія подорожчала через вищі ставки фрахту після нападів хуситів на судна Червоного моря, повідомляє SEA.

Зниження імпорту пальмової та соняшникової олії призвело до скорочення загального обсягу імпорту олії до Індії на 8,4% до 1,20 млн тонн, йдеться в повідомленні.

Негативна маржа переробки пальмової олії в порівнянні з позитивною маржею соєвої олії спонукала до переходу з пальмової олії на соєву олію в останні тижні, сказав дилер глобального торгового дому з Нью-Делі.

“У найближчі місяці імпорт пальмової олії може ще більше скоротитися, щоб звільнити місце для додаткових поставок соєвої олії, яка дешевша”, – сказав дилер.

Імпорт сирої пальмової олії (CPO) пропонується в Індії за ціною близько 932 доларів за тонну, включаючи вартість, страхування та фрахт (CIF), з поставкою в березні, в той час як соєва та соняшникова олії пропонуються за ціною близько 919 і 925 доларів за тонну відповідно, повідомили ділери.

Індія закуповує пальмову олію переважно в Індонезії, Малайзії та Таїланді, тоді як імпортує соєву та соняшникову олії з Аргентини, Бразилії, Росії та України.

Зростання цін на пальмову олію, ймовірно, буде обмежене рясними поставками конкуруючих соєвої та соняшникової олії, “м’яких” олій, які вперше більш ніж за рік доступні зі знижками на тропічну пальмову олію, заявили представники галузі минулого тижня.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!