Імпорт олій до Індії у вересні оновлює багатомісячні мінімуми

Джерело:  OleoScope
олії

Імпорт пальмової олії до Індії у вересні скоротився майже на третину в порівнянні з попереднім місяцем, досягнувши шестимісячного мінімуму, оскільки різке зростання цін на тропічну олію зробило її дорожчою конкуруючих олій і змусило переробні заводи відкласти закупівлі, повідомляє The Edge Malaysia з посиланням на дилерів.

За їх оцінками, імпорт пальмової олії у вересні до Індії скоротився на 34% порівняно з попереднім місяцем і склав 530 тис. тонн. Минулого місяця пальмова олія стала дорожчою за соєву і соняшникову. Одночасно Індія збільшила імпортне мито, що змусило деяких переробників розірвати контракти. Пальмова олія зазвичай продається зі знижкою в порівнянні з іншими оліями, але наразі вона пропонується з премією для постачання в жовтні.

Імпорт соєвої олії у вересні скоротився на 15% порівняно з попереднім місяцем і склав 388 тис. тонн.

Імпорт соняшникової олії скоротився на 49% і склав 145 тис. тонн, що є найнижчим показником за 10 місяців, повідомляють дилери.

За оцінками дилерів, падіння імпорту пальмової, соєвої та соняшникової олії призвело до зниження загального імпорту харчових олій у країну на 31% до 1,06 млн тонн.

Скорочення закупівель найбільшим у світі імпортером рослинних олій може призвести до зростання запасів пальмової олії у основних виробників Індонезії та Малайзії, що чинитиме тиск на базові ціни контрактних ф’ючерсів.

Асоціація виробників масел Індії (SEA) ймовірно опублікує свої дані щодо імпорту за вересень до середини жовтня.

Позначки:, , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!