Імпорт біодизелю до Європи з Китаю скорочується

Джерело:  OleoScope
біопаливо

Імпорт біодизелю з Китаю скоротився до 9 835 тонн у липні порівняно з 109 457 тонн у червні. За останніми даними Євростату, це найнижчий показник з квітня 2021 року, повідомляє Bioofuel.

Ксав’є Нуайон, генеральний секретар Європейської ради з біодизелю (EBB), заявив: «Останні дані Євростату щодо імпорту свідчать про те, що довгоочікувані тимчасові мита на імпорт біодизеля з Китаю працюють, приносячи таке необхідне полегшення промисловості ЄС. Це допоможе відновити рівновагу, але наслідки вже глибокі, і шлях до відновлення може виявитися довгим», – зазначив він.

«За останні кілька місяців ми виявили кілька лазівок, які дозволяють операторам оминати антидемпінгові мита, а також інші види мит. EBB взаємодіє із законодавцями, щоб знайти потрібних співрозмовників та надати вагомі докази, а також сповістити органи влади як на рівні ЄС, так і на національному рівні, але тема дуже складна і торкається торгівлі, митниці та правил сталого розвитку».

Також EBB звертає увагу на ризик неправильного маркування сировини у ланцюжку виробництва китайського біодизеля. Представники ради висловили готовність на додаток до цих митних питань висунути пропозиції щодо реформування перевірки у рамках екологічної стійкості.

Європейські країни активно імпортують біодизель із Китаю, що істотно знижує попит покупців з ЄС на місцеве паливо.Раніше ціни на ріпакову олію на європейському ринку опустилися до мінімального значення за останні три роки на тлі кризи в біопаливному секторі. При цьому, введення мит на китайське біодизельне паливо призведе до зростання цін у Євросоюзі, підірве торгово-економічну співпрацю з Китаєм і порушить процес переходу до екологічно чистих технологій, заявляли раніше представники Міністерства комерції КНР.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!