ІМК заощадила 250 тонн добрив завдяки диференційованому внесенню

Джерело:  AgroTimes
удобрения

ІМК успішно завершила весняну посівну на більшості територій, а також просунулася у впровадженні технологій точного землеробства, що лишається пріоритетним для компанії.

Як розповів керівник відділу R&D Олексій Місюра, цього року на понад 25 тис.  га в компанії використали технології диференціації норм внесення добрив, посівного матеріалу та гербіцидів.

«У попередні роки завдяки цій технології ми здебільшого підвищували врожайність у високопродуктивних зонах поля. А у сезоні-2022 військові дії змусили нас застосувати й інший підхід до цієї технології: економія в зонах низької продуктивності поля (де зменшення норми найменше впливає на врожайність культур) дозволила зекономити 250 тонн азотних добрив. В умовах війни, коли справдились очікувані проблеми з постачанням, це суттєво», – зазначив Олексій Місюра.

За його словами, потенційно 45% площ, які обробляють підприємства ІМК, підходять для використання технологій точного землеробства. У компанії, зокрема, планують повністю автоматизувати створення карт-завдань для внесень добрив та посіву. Наразі карти здебільшого малюють вручну в ГІС програмах.

«До війни ми запланували провести ширше випробування технологій сканування листової поверхні з одночасним внесенням добрив. Сьогодні, звісно, важко щось планувати на великий термін, але ми все ще маємо на меті проведення цих випробувань. Наша команда готова, якщо контрагенти привезуть обладнання, випробування відбудуться», – розповів Олексій Місюра.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!