ІМК модернізує свій бізнес і розраховує на хороші прибутки

Джерело:  AgroPortal.ua
ИМК ІМК

Компанія ІМК інвестує в оновлення обладнання та покращення логістики, а також очікує зростання фінансових показників цього року. Про це розповів генеральний директор ІМК Алекс Ліссітса в інтерв’ю Strefa Inwestorow.

Він зазначив, що війна значно вплинула на операційну діяльність компанії, однак зі складних ситуацій доводиться шукати виходи.

«Хочу наголосити, що, незважаючи на війну, ми не здаємось. Я вважаю, що за останні 5 місяців ми показали хороший результат з погляду продажів, скориставшись можливостями експорту через Одесу. Ми інвестували гроші в нове обладнання, наразі близько $10 млн. Зараз ми інвестуємо в нові поїзди та вагони, щоб покращити логістику. Купили 75 вантажівок. Тому ми не опускаємо руки, ми інвестуємо, намагаємось робити свою роботу ефективніше», — сказав Алекс Ліссітса.

Він визнав, що зараз багато проблем з людьми чи робочою силою через мобілізацію в Україні.

Водночас гендиректор ІМК зауважив, що фінансові показники компанії цього року значно зростуть.

«У нас були важкі два роки, які принесли параліч деяких господарств і проблеми з експортом. Торік ми ще не були прибутковими, але 2024 року очікуємо позитивних результатів і невеликого чистого прибутку», — прогнозує він.

За словами Алекса Ліссітси, виплати дивідендів поки що не передбачаються.

«Під час війни ми не можемо відправляти гроші з України в інші країни. Останнім часом Національний банк України почав лібералізувати свою політику щодо іноземних переказів, але, на жаль, не щодо дивідендів. Тож наразі шансів на перерахування чи виплату дивідендів з України немає», — сказав він.

І додав, що в майбутньому це буде можливо.

«Поки що через іноземні холдингові структури в Україні внаслідок війни неможливо було навіть погасити позики чи кредити. Лише минулого тижня це змінилося. Ситуація динамічна», — підсумував він.

Для довідки: ІМК є інтегрованою сільськогосподарською компанією в Україні. Напрями діяльності: виробництво сільськогосподарських культур (кукурудза, пшениця, соняшник); зберігання сільськогосподарських культур; виробництво молока. ІМК обробляє 120 тис. га землі, розташованих у Полтавській, Чернігівській та Сумській областях. У травні 2011 року відбулося розміщення акцій ІМК на Варшавській фондовій біржі.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!