ІМК концентрується на вирощуванні сировини з її подальшою переробкою компаніями-партнерами

Джерело:  AgroTimes
соняшник

ІМК не має власної переробки: в активах компанії лише власні комплекси з доробки та зберігання зерна. Про це в інтерв’ю The Ukrainian Farmer розповів операційний директор компанії ІМК Олександр Вержиховський.

За його словами, весь вирощений соняшник компанія спрямовує на переробку на великі українські підприємства, на які ІМК логістично зручно і вигідно везти зерно та з якими склалися давні дружні й ділові стосунки.

«Це дає нам змогу розраховувати на непогану премію, адже наші партнери знають, що ми можемо забезпечити великі обсяги сировини належної якості», – зауважив Олександр Вержиховський.

В цілому операційний директор ІМК вважає, що розвиток переробки не відбувається за вказівкою або з-під палиці. Ринок сам диктує, в яких нішах та сегментах є попит на перероблену продукцію.

«Нашій компанії краще й вигідніше концентруватися на вирощуванні сировини з її подальшою переробкою компаніями-партнерами всередині країни або експортом через сталі логістичні ланцюжки.

Проте переривання експортної логістики демонструє доцільність більшої концентрації на переробці з подальшим експортом продукції з доданою вартістю. Але тут потрібно урахувати усі складові, в першу чергу, наскільки перероблена продукція буде конкурентною на зовнішніх ринках», – зазначив Олександр Вержиховський.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!