IFC може збільшити обсяг інвестицій в Україну з початку війни до $500 млн

Джерело:  InVenture
экономика

Віце-президент IFC в Європі, Латинській Америці та Карибському басейні Альфонсо Гарсія Мора розповів, що з початку повномасштабного вторгнення росії корпорація інвестувала в Україні $208 млн. За його словами, в найближчі кілька місяців ця цифра може досягти $500 млн.

Як уточнив віце-президент IFC, зараз у розробці знаходяться проєкти на загальну суму близько $400 млн, і остаточна сума багато в чому залежатиме від підтримки донорів.

Віце-президент нагадав, що в середині грудня минулого року IFC запустив проект Пакет заходів реагування, який дозволить корпорації інвестувати $2 млрд протягом наступних 18 місяців: $1 млрд за власний рахунок IFC, а також $1 млрд – у вигляді гарантій та пільгового фінансування від міжнародних донорів.

Гарсія Мора зазначив, що IFC знаходиться у процесі отримання додаткової підтримки від міжнародних донорів. Поки що корпорація використовує лише власні кошти.

IFC зараз розглядає інші потенційні інвестиції в сектор агробізнесу, які, на думку корпорації, матимуть вирішальне значення і допомагає банківському сектору надавати більше фінансових послуг.

Мора також підкреслив, що тривалість війни не вплине на зобов’язання IFC і не вплине на обсяги інвестицій.

Позначки:, , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!