ICE Canada: ріпак досяг максимуму 2024 року

Джерело:  Oilword
рапс

Липневий контракт на ріпак досяг максимуму 672,20 канадських доларів за метричну тонну в середу і завершив день на рівні 665,60 канадських доларів. Зростання за тиждень склало 16,30 канадських доларів за тонну. Листопадовий контракт закрився на рівні 687,80 канадських доларів із зростанням за тиждень на 18,50 канадських доларів.

Девід Дервін з PI Financial у Вінніпезі визначив безліч факторів, що сприяли недавньому зростанню цін на ріпак, включаючи фонди, що покривають їх чисті короткі позиції, та сезонну силу.

«Канола падала протягом шести-дев’яти місяців, знизившись із максимумів минулого літа. Деякі з них просто відновлюють свої позиції, і ситуація все ще може бути такою», – сказав він, додавши, що наслідки соєвого комплексу в Чикаго та погодні умови проблеми в Південній Америці також принесли підтримку.

«Соєві боби подорожчали на 1 долар за бушель порівняно з мінімумом. Це також викликає деякі покупки ріпаку», – сказав він. «У нас ще можуть бути сили наступного місяця або близько того».

Хоча в короткостроковій перспективі канола, схоже, йде за чиказькою соєвою олією, Дервін вважає, що насправді канола реагує на динаміку цін на соєвий шрот.

Нещодавні дощі у преріях створили ситуацію, коли вологість може чинити тиск на ціни ріпаку, але затримка із посадкою також може підтримати їх. За словами Дервіна, можна лише здогадуватись, як складеться це літо.

“Ви розмовляєте з такою кількістю людей у преріях, і думка кожного настільки різна, що не обов’язково є якийсь основний фактор”, – сказав він. «Але люди тримають ріпак у землі, а там прохолодно, тому виникли побоювання з приводу морозу через те, наскільки прохолодно стає ночами».

За словами Дервіна, не виключено, що новий урожай каноли досягне позначки 700 канадських доларів за тонну, вважаючи, що вона може піднятися ще вище.

«Навіть період, коли ціна може досягти 720 або 725 канадських доларів, дорівнюватиме 16 канадським доларам за бушель. Ще є небагато місця», – додав він.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!