HarvEast здешевив вартість сушіння кукурудзи в 2,5 раза

Джерело:  AgroPortal.ua

Компанія HarvEast перевела сушарку на тверде паливо. Таким чином агрохолдинг здешевив вартість сушіння кукурудзи в 2,5 раза порівняно до того, якби цей процес відбувався з використанням газу. Про це AgroPortal.ua розповіли в компанії.

«Але цей показник може змінюватись залежно від типу пелет. Ми плануємо спочатку працювати на твердому паливі із соняшнику. Вартість таких пелет, витрачених на сушіння 1 т кукурузди, наприклад, на 100 грн нижче, ніж пелет із деревини. Хоча і продуктивність соняшникових пелет дещо менша у порівнянні з деревиною. А це вже впливає на витрати паливного матеріалу. Та в будь-якому разі тверде паливо вигідніше, ніж газ», — уточнюють у HarvEast.

У компанії додають, що за використання газу сушарка за добу могла обробити 650 т кукурудзи. Після зміни типу палива очікується незначне падіння виробничої потужності сушарки приблизно на 5-7%, максимум на 10%.

Монтаж заздалегідь закупленого компанією обладнання на підготовлений майданчик зайняв один тиждень. Всі основні роботи на об’єкті виконав підрядник.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!