HarvEast засудив дії українців, які погодилися співпрацювати з РФ

Джерело:  Fixygen.ua
HarvEast

Агрохолдинг HarvEast, більша частина земельного банку якого тимчасово окупована російськими військами, різко засудила дії громадян України, які погодилися співпрацювати з державою-агресором РФ, оскільки будь-яка колаборація з окупантами є незаконною і буде переслідуватись українськими правоохоронцями.

“Вважаємо будь-яке сприяння українців державі-агресору злочинним та неприпустимим.”, – написала компанія у Facebook у середу.

HarvEast наголосив, що він не веде діяльність на тимчасово окупованих територіях. Доступ до її активів на тимчасово окупованих територіях втрачено, про що подано відповідні заяви до правоохоронних органів України. Крім того, будь-яке використання його активів у захоплених регіонах є несанкціонованим і законно переслідуватиметься.

“HarvEast має намір активно сприяти тому, щоб після звільнення всіх українських територій від російських загарбників, зрадники та колаборанти, які керували активами HarvEast у тимчасово окупованих регіонах, були засуджені згідно з чинним законодавством України”, – підсумував агрохолдинг у повідомленні.

Як повідомлялося, до 12 квітня російські війська окупували 70% земельного банку групи компаній – 90 тис. га зі 127 тис. га, переважна більшість яких знаходиться в Донецькій області. Агрохолдинг нагадав, що 11 березня російські окупанти захопили частину його техніки на Донеччині. Крім сільгосптехніки військові країни-агресора РФ захопили легкові та вантажні автомобілі з нанесеним логотипом HarvEast.

Harveast Holding Limited (Нікосія, Кіпр) є холдинговою компанією аграрного холдингу HarvEast, який до вторгнення РФ займався вирощуванням зернових та бобових на 127 тис. рублів. га, молочним тваринництвом (три ферми, близько 3 тис. голів ВРХ), виробництвом комбікормів та насіннєвим рослинництвом. Холдинг було створено у 2011 році на базі сільськогосподарських активів ПАТ ММК ім.Ілліча. Його акціонерами є групи СКМ та “Смарт-Холдинг”, кінцевим бенефіціаром – Рінат Ахметов.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!