Ґудвеллі першою в Україні сертифікувала олійні за ISCC

Джерело:  AgroPortal.ua

Компанія «Ґудвеллі Україна» отримала сертифікат ISCC (International Sustainability and Carbon Certification). Це міжнародна схема сертифікації сталого виробництва та викидів вуглецю.

Як говориться у повідомленні компанії, «Ґудвеллі Україна» стала першим українським підприємством у своїй галузі, яке отримало цей сертифікат на сою та ріпак.

«Цього року в нас виникло питання продажу сої та ріпаку, а ціна на ринку була різною залежно від умов. Особливо актуальним це стало тоді, коли ми почали розглядати можливість продажу ріпаку за кордон. Іноземні компанії вимагають доказів того, що закуплене зерно було вирощене у сталий спосіб, і найкращим доказом є наявність такої сертифікації», — розповіла про передумови сертифікації менеджерка з адміністративної діяльності агрокомпанії Ольга Сиротюк.

Строк отримання сертифікату — 2 місяці. Процедура отримання простіша, ніж у GlobalG.A.P., яку компанія уже підтверджує декілька років поспіль. Компанія залучили консультанта, який допоміг розробити калькуляцію. Сертифікат було надано протягом 2 місяців після аудиту.

«На даний момент ми є першою компанією, яка вирощує зерно і має цей сертифікат. Маємо на ріпак і на сою, які зібрали на орендованих полях. Сою будемо використовувати для власних потреб, адже вона не містить ГМО», — додала Ольга Сиротюк.

І уточнила, що сертифікат ISCC діє один рік, а потім його потрібно підтверджувати.

Для довідки: до системи ISCC входить комплекс стандартів зі збалансованим поєднанням екологічних та соціальних критеріїв для сертифікації сільськогосподарської сировини. Її розробили відповідно до вимог Директиви 2009/28/ЄС Європейського Парламенту та Ради Європи щодо сприяння використанню енергії з відновлюваних джерел, метою якої є збільшення частки використання біопалива та зменшення викидів парникових газів в атмосферу, забезпечення екологічно відповідального та сталого виробництва.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!