Горбачьов: Інформація про відмову Китаю від української кукурудзи — це чутки на рівні трейдерів

Джерело:  Latifundist
Китай

Наразі немає ніяких заборон на експорт української кукурудзи до Китаю, всі чутки, які зараз ширяться — на рівні трейдерів, заявив президент «Української зернової асоціації» (УЗА) Микола Горбачьов на конференції Black Sea Grain. Kyiv, повідомляє кореспондент Latifundist.com.

«Кажуть, що у китайців дефіцит на ємності для зберігання. Тому вони намагаються робити Washout чи робити контракти з більш сталими термінами поставки. Але з українськими компаніями ніхто не пішов у Washout. Від відвантажень ніхто не відмовляється. Дефолтів немає», — зазначив Горбачьов.

Раніше аналітики Spike Brokers повідомляли, що чутки про відміну закупівель кукурудзи українського походження Китаєм не знайшли підтвердження серед учасників ринку. Експортери «впевнено купували кукурудзу на рівнях 152-155$/т в напрямку морських портів».

  • У березні стало відомо, що Китай придбав понад 20 вантажів фуражного зерна в України та США, скориставшись зниженням цін до найнижчого рівня за понад три роки.
  • Пізніше приватні експортери відмовились від закупівлі 264 тис. т американської м’якої червоної озимої пшениці для поставки в Китай. Це була третя поспіль сесія з таким оголошенням, що призвело до загального скасування 504 тис. т зерна.
  • У квітні Bloomberg повідомив, що китайські імпортери відмовились від 4-5 партій української кукурудзи, які раніше були заброньовані до доставки в період з квітня по червень.

Позначки:, , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!