Ф’ючерси на європейську пшеницю в середу зросли другий день поспіль

Джерело:  Oilword
пшеница евро

Ф’ючерси на європейську пшеницю в середу зросли другий день поспіль, відійшовши від чотиримісячного мінімуму, оскільки зростання попиту з боку імпортерів підтримало ринок, на який чинили тиск надходження з урожаїв Північної півкулі.

За словами дилерів, стурбованість з приводу посухи, яка вразила посіви кукурудзи в Чорноморському регіоні, сприяла зростанню цін на пшеницю.

Ф’ючерси на пшеницю з постачанням у вересні на паризькій біржі Euronext зросли на 0,4% до 215 євро (234,89 дол. США) за тонну.

У вівторок контракт упав до 211,50 євро, найнижчого рівня з 22 березня, а потім почав зростати.

Чиказька пшениця у середу також стабілізувалася після чотиримісячного мінімуму, чому сприяло ослаблення долара.

Однак на Euronext зростання було скромним, оскільки євро зросло по відношенню до долара, а результати імпортних тендерів виявили жорстку конкуренцію з боку дешевших поставок із Чорного моря.

Державний закупник зерна Єгипту у вівторок купив 770 000 тонн переважно російської пшениці на міжнародному тендері, що стало його найбільшою разовою покупкою з 2022 року після падіння російських цін. Трейдери вважають, що неофіційний мінімальний рівень експортної ціни росії не було реалізовано у тендері.

Тим часом спочатку трейдери вважали, що Алжир забронював близько 600 000 тонн пшениці на тендері в середу по $241-$244 за тонну, включаючи вартість і фрахт. Ціни припускали, що переважно, швидше за все, поставлятиметься чорноморська пшениця, включаючи російську.

“Тендерні пропозиції від великих покупців цього тижня мають сприятливий характер, незважаючи на ознаки того, що російський уряд скасував мінімальний рівень експортної ціни, що посилить цінову конкуренцію між росією та ЄС”, – сказав один німецький трейдер.

У Німеччині врожай пшениці у 2024 році скоротиться на 6,2% порівняно з минулим роком і становитиме 20,20 млн. тонн, повідомила в середу асоціація фермерських кооперативів країни у своїй останній оцінці врожаю. Це трохи нижче за червневу оцінку в 20,34 млн тонн.

У деяких регіонах Німеччини вже почалося збирання озимої пшениці, і тепер для збирання врожаю хорошої якості потрібна суха та сонячна погода, йдеться у повідомленні.

За даними біржі, минулого тижня фінансові інвестори збільшили чисту коротку позицію щодо пшениці Euronext.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!