Ф’ючерси на сою знижувалися

Джерело:  Oilword
доллар

Соєві боби з постачанням у травні подешевшали на торговій біржі Чикаго в середу на 0,9% до $11,64 / 3/4 за бушель, оскільки трейдери уточнили свої позиції напередодні публікації звітів USDA і Conab у четвер. Ф’ючерси на пшеницю з постачанням у травні практично не змінилися і склали 5,58 долара за бушель. Кукурудза з постачанням у травні подорожчала на 0,6% до 4,33 долара за 3/4 бушеля.

Трейдери виявляють обережність напередодні публікації у четвер звіту WASDE від Міністерства сільського господарства США та останніх оцінок Conab з урожаю в Бразилії. Загальний прогноз полягає у тому, що у звітах практично нічого не зміниться.

“Очікується, що звіти не будуть надихаючими, і увага трейдерів швидко переключиться на прогноз погоди у Центральній частині США та у світі”, – йдеться у повідомленні AgResource.

Очікується, що цими вихідними посівні роботи прискоряться, і трейдери стежитимуть за тим, як це відбуватиметься.

Зміцнення позицій: Побоювання щодо рентабельності стали фактором зростання цін на кукурудзу в середу, і деякі аналітики кажуть, що ціни мають зрости ще більше, щоб урожай був прибутковим цього маркетингового року.

“Вирощувати кукурудзу дуже дорого, і зараз вирощування кукурудзи вважається нерентабельним”, – сказав Джек Сковіл з Price Futures Group. За його словами, для того щоб виробництво стало прибутковим, ціни, можливо, мають зрости приблизно на 25 центів за бушель, хоча ця цифра залежить від балансових звітів окремих виробників.

Питання експорту: за даними Міністерства сільського господарства США, 254 000 тонн соєвих бобів із США було продано в невідомі пункти призначення для постачання у 2024-25 маркетинговому році.

Це слідує за оголошенням у вівторок про те, що 124 000 тонн соєвих бобів також було продано у невідомі пункти призначення для постачання у 2023-24 роках. “Невідомі пункти призначення”, як правило, розглядаються трейдерами як Китай, хоча ходили чутки про інших покупців.

Попри сплеск продажів, очікується, що експортний попит на сою залишиться низьким, оскільки бразильська конкуренція домінує на світовому ринку.

“Бобові є слабкою ланкою, оскільки відносно гірший прогноз експортного попиту, як очікується, призведе до того, що бобові демонструватимуть найгірші показники в майбутньому”, – сказав Дуг Бергман із RCM Alternatives у своїй записці.

Запаси етанолу в США скоротилися в порівнянні з попереднім тижнем, що суперечить прогнозам аналітиків про майже рекордні запаси.

Біржу Малайзії закрито до п’ятниці у зв’язку зі святами.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!