Ф’ючерси на сою відновлюються з чотирирічного мінімуму

Джерело:  Oilword
доллар

Аналітики повідомляють, що ф’ючерси на сою на товарній біржі Чикаго виросли в середу на тлі покриття коротких позицій після того, як на цьому тижні вони наблизилися до чотирирічного мінімуму через побоювання щодо великих поставок і слабкого попиту на експорт із США.

Ринок встановив тижневий максимум, оскільки трейдери скоригували позиції перед закриттям CBOT у четвер через святкування Дня незалежності США.

Ф’ючерси на кукурудзу закрилися зниженням та торгувалися поблизу чотирирічного мінімуму, ф’ючерси на пшеницю також знизилися.

“Ринок сої знаходиться в процесі корекції стану перепроданості”, – сказав Томм Пфітценмайєр, аналітик Summit Commodity Brokerage.

Листопадові соєві боби CBOT, що становлять урожай, який буде зібрано цієї осені, виросли на 8-1/2 цента до $11.21-1/2 за бушель. У понеділок найактивніший контракт упав до $10,97, найнижчого рівня з 2020 року.

Міністерство сільського господарства США планує опублікувати щотижневі дані щодо експорту зерна та сої у п’ятницю, із запізненням на один день через вихідний день у четвер. Агентство повідомило у щоденній системі звітності, що експортери продали 110 100 метричних тонн американської сої невідомим покупцям.

Цього року фермери США посадили на 3% більше сої, йдеться у звіті Міністерства сільського господарства США у п’ятницю, що підживлює очікування більшого врожаю. Критичний період зростання врожаю зазвичай припадає на серпень, тому трейдери, як і раніше, не впевнені у виробництві.

“Ймовірно, будуть потрібні деякі проблеми з урожаєм, щоб залучити покупців назад на ринок або спонукати фонди суттєво закрити свої короткі позиції”, – сказав Пфітценмайєр, повідомляє Рейтер.

Через низькі ціни фермери тримають на складах зерно і сою торішнього врожаю.

За словами брокера, покриття коротких позицій також призвело до зростання ф’ючерсів на соєву олію і покупки перекинулися на соєві боби.

Груднева соєва олія закрилася зростанням на 1,19 цента до 47,91 цента за фунт, а грудневий шрот зріс на 0,90 долара до 329,20 долара за коротку тонну.

Китай набуває більше соєвих бобів на світовому експортному ринку, що трейдери та аналітики розглядають як потенційний стимул для ринку США. Китай активно закуповує бразильські соєві боби, йдеться у замітці AgResource, обсяги закупівель оцінюються в 750 000 метричних тонн. Хвиля нових покупок почалася після того, як Індонезія запровадила нові тарифи на китайські товари, а також через побоювання можливого другого президентства Трампа, яке, як очікується, призведе до відновлення тарифної війни між США та Китаєм. “Трейдери задаються питанням, чи звернеться Китай незабаром до США за постачанням соєвих бобів нового врожаю, оскільки бразильські поставки швидко поглинаються”, – повідомляє AgResource.

Міністерство сільського господарства США повідомило про приватний експортний продаж 110 100 тонн соєвих бобів у невідомі пункти призначення, з яких 55 100 тонн – старий урожай, а 55 000 тонн – новий урожай.

Оцінки становлять від 200 000 до 600 000 тонн на продаж 23/24 перед п’ятничним звітом з експортних продажів, з новим урожаєм у діапазоні від 50 000 до 150 000 тонн. Очікується, що соєвий шрот становитиме від 100 000 до 850 000 тонн сукупного продажу в поточному та наступному МР, а бобова олія буде в діапазоні від чистого скорочення на 5 000 до чистого продажу в 25 000 тонн.

Експорт сої в травні становив 1,41 млн тонн (51,8 млн бушель) із загальним обсягом експорту в третьому кварталі в 229 млн бушель і 1,532 млн бушель, про які повідомлялося в поточному МР. Загальний обсяг експорту у травні знизився на 20,38% у порівнянні з минулим місяцем, але зріс на 42,94% у порівнянні з минулим роком. Відвантаження соєвого шроту склало 1,01 млн тонн, що на 19,63% менше, ніж минулого місяця, і на 6,5% менше, ніж рік тому. Експорт бобової олії зріс до найвищого рівня за 22 місяці 42 508 тонн.

Найбільш активні ф’ючерси на кукурудзу в п’ятницю досягла мінімуму 2020 року, оскільки USDA збільшило оцінку посівів кукурудзи в США з березня більше, ніж очікували аналітики. Липень – ключовий місяць, в якому погода вплине на майбутній урожай кукурудзи.

«Зараз немає нічого, що могло б віщувати масштабну кризу», – заявив брокер FuturesOne Метт Віганд.

Грудневий ф’ючерс на кукурудзу на CBOT знизився на 1-3/4 центи до $4,19-1/2 за бушель. Вересневий ф’ючерс на пшеницю на CBOT впав на 7 центів до $5,74 за бушель.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!