Ф’ючерси на сою у США продемонстрували невелике зростання

Джерело:  Oilworld
соя доллар

Ф’ючерси на пшеницю та кукурудзу в США виросли у вівторок, відскочивши від багатомісячних мінімумів, встановлених минулого тижня, на тлі зростання фондових ринків Уолл-стріт та появи ознак експортного попиту на свіже зерно, кажуть аналітики.

Невизначеність щодо переговорів щодо продовження експортного коридору зерна з України надала підтримку.

Ф’ючерси на сою продемонстрували невелике зростання, оскільки тиск з боку збору великого врожаю в Бразилії, що триває, навис над ринком.

Травневі ф’ючерси на пшеницю на товарній біржі Чикаго зросли на 11-3/4 цента до 6,96-1/4 долара за бушель, продовжуючи ралі з мінімуму п’ятниці в 6,61 долара, найнижчої ціни на безперервному графіку найактивнішого контракту з липня 2021 року.

Травнева кукурудза на CBOT подорожчала на 7-1/4 цента за ціною 6,20-3/4 долара за бушель, відскочивши від семимісячного мінімуму у п’ятницю, а травневі соєві боби подорожчали на 2-1/2 цента за 14,93-3 / 4 долари за бушель.

Пшениця продемонструвала найбільше зростання у відсотковому відношенні, оскільки трейдери стежили за переговорами щодо продовження безпечного коридору з українських портів Чорного моря до останнього терміну, встановленого пізніше цього тижня.

«Зосередженість на українській зерновій ініціативі нагадала трейдерам про те, що низькі ціни можуть виправдати відновлення деякої премії за ризик, що призведе до деякого покриття коротких позицій», — написав головний економіст StoneX із сировинних товарів Арлан Судерман у клієнтській записці, повідомляє Рейтер.

Падіння цін на зерно минулого тижня до багатомісячного мінімуму, схоже, спонукало експортну діяльність. За словами європейських трейдерів, цього тижня Алжир, Туніс та Йорданія закупили пшеницю, а Міністерство сільського господарства США у вівторок підтвердило приватний продаж 612 000 тонн американської кукурудзи до Китаю.

Ринки акцій зросли, зупинивши п’ятиденне падіння після того, як ключові дані США підтримали ставки на менше підвищення процентної ставки Федеральною резервною системою на її наступному засіданні.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!