Ф’ючерси на сою та зерно на CBOT падають на тлі очікувань позитивного звіту з урожаю в США

Джерело:  Oilworld

Ф’ючерси на сою та кукурудзу на товарній біржі Чикаго в понеділок впали до майже найнижчих цін за чотири роки, оскільки трейдери очікували позитивної картини прогресу в області врожаю в США від Міністерства сільського господарства США (USDA), звіт про який повинен бути опублікований пізніше в цей день.

За словами Енджі Сетцер, партнера Consus Ag, трейдери чекали лише окремих пошкоджень урожаю через нещодавнє град, сильні дощі та сильні повені в деяких частинах західного кукурудзяного поясу, а не масштабні проблеми.

Обидва контракти на кукурудзу старого врожаю — липневі та вересневі  — впали нижче за ключовий психологічний рівень у 4 долари за бушель, тоді як найактивніший контракт на сою впав до найнижчої ціни з листопада 2020 року.

Ф’ючерси на пшеницю також різко знизилися на тлі очікувань ринку, що недавня суха та спекотна погода сприятиме успішному проведенню збирання врожаю у США.

“Звіт Міністерства сільського господарства США про врожай, який вийде сьогодні пізніше, ймовірно, покаже позитивний прогрес у збиранні врожаю пшениці в США”, – сказав Метт Аммерманн, менеджер з ризиків на товарному ринку StoneX.

Зміцнення долара США також зробило негативний вплив на ф’ючерси на зерно та сою, оскільки сильніший долар, як правило, робить американські сировинні товари менш привабливими на експортному ринку.

Ф’ючерси на пшеницю також різко впали на тлі очікувань, що недавня суха та спекотна погода сприятиме успішному збиранню врожаю у США.

Пшениця за підсумками дня ціна знизилася на 20 центів до 5,70-1/2 доларів за бушель. Кукурудза закінчився падінням на 16-1/4 цента до 4,07-3/4 долара за бушель, а листопадові соєві боби впали на 30,4 цента до 10,99,5 долара за бушель.

За словами аналітика Rabobank Вітора Пістойі, погода у великих країнах експортерах росії, США та Канаді за останні тижні покращилася, а велика кількість кукурудзи також позначається на цінах на пшеницю.

Позначки:, , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!