Ф’ючерси на сою CBOT знизилися через технічні продажі та прогрес сівби в США

Джерело:  Oilword
соя доллар

Ф’ючерси на соєві боби торгової біржі Чикаго впали в четвер на технічних торгах, хоча побоювання з приводу втрат урожаю через зливи в деяких частинах Бразилії та Аргентини продовжують підтримувати ринок, кажуть аналітики.

Аналітики кажуть, що цими вихідними на Середньому Заході США очікується ще вологіша погода після того, як короткочасне посушливе вікно сприяло посівним роботам. За їхніми словами, наступного тижня очікується ще один посушливий період для посівів.

Швидший, ніж очікувалося, прогрес посівів у Сполучених Штатах чинить тиск на ціни на сою, підтримуючи очікування рясних світових поставок.

За словами представників провідного виробника силосів у Бразилії, на півдні Бразилії перевірки продовольчих бункерів, які постраждали від повені, можуть розпочатися лише після спаду води.

Вплив повеней у Бразилії на соєю та зерном може призвести до величезних втрат для фермерів та компаній, вплинути на експорт та стимулювати внутрішню інфляцію.

Міністерство сільського господарства США повідомило про експортний продаж соєвих бобів старого врожаю в США за тиждень, що завершився 16 травня, на рівні 279 400 метричних тонн, що близько до нижньої межі торгових очікувань на рівні 275 000–550 000 тонн.

Липневі ф’ючерси на соєві боби CBOT закрилися на 7 центів нижче, на рівні $12,39-1/4 за бушель.

Липневі торги соєвої олії CBOT знизилися на 0,69 цента до 45,19 цента за фунт. Липневі торги на соєвий шрот CBOT закрилися зниженням на 1,5 долара до 376,70 долара за коротку тонну* (*1 к/т = 907,18 кг, наприклад oilworld.ru).

Ф’ючерси на пшеницю торгової біржі Чикаго продовжили зростання в четвер після досягнення 10-місячного піку днем раніше, оскільки посуха і побоювання з приводу врожаю в Чорному морі продовжують надавати підтримку ринку.

Однак, деякі трейдери заявили, що ринок, схоже, втрачає динаміку. Зниження прогнозів з виробництва пшениці в Росії сприяло різкому зростанню цього місяця, а також привернуло увагу до несприятливих погодних умов в інших великих виробниках, таких як Україна, Австралія та Франція.

“Ралі на пшениці закінчується. Ми повністю врахували російську погоду”, – сказав Джо Девіс, трейдер Futures International.

Найактивніший контракт на пшеницю CBOT додав 5 центів і зупинився на рівні $6,98 за бушель після досягнення найвищої позначки з липня під час попередньої сесії. CBOT кукурудза виросла на 2-3/4 цента і завершилися на рівні $4,64 за бушель.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!