Ф’ючерси на соєві боби зміцнилися в понеділок

Джерело:  Oilworld
доллар

Ф’ючерси на соєві боби торгової біржі Чикаго зміцнилися в понеділок на тлі зростання закупівель і ослаблення долара США, але залишилися поблизу багаторічних мінімумів, оскільки найближчі контракти щосили намагалися подолати технічний опір, повідомляють трейдери.

Ф’ючерси на кукурудзу виросли на тлі консолідації та технічних покупок, оскільки новини про щотижневі експортні перевірки США опинилися у верхньому діапазоні торгових очікувань.

Але своєчасні та рясні дощі в Аргентині на вихідних, а також очікування більшого врожаю кукурудзи в Південній Америці чинили тиск на ринок.

Консультаційне агентство AgRural у понеділок підвищило прогноз виробництва кукурудзи другого врожаю в Бразилії в 2023/24 році до 91,2 мільйона тонн з 86,3 мільйона тонн раніше, пославшись на більші посадки, ніж передбачалося.

Ф’ючерси на пшеницю в основному знижувалися, оскільки слабкий експортний попит і конкуренція з боку Чорного моря, що триває, продовжували чинити тиск на ринки.

Соєві боби та кукурудза минулого тижня досягли трирічного мінімуму після того, як Міністерство сільського господарства США скоротило прогноз врожаю сої в Бразилії менше, ніж очікувалося, і підвищило прогноз світової пропозиції до найвищого рівня за всю історію.

Деякі трейдери заявили, що на початку цього тижня вони очікують, що ринок рухатиметься далі через проблеми з погодою та пропозицією, оскільки очікується, що попит Китаю та інших азіатських країн буде низьким під час місячних новорічних свят.

У понеділок ринки були особливо зосереджені на погоді у Південній Америці, сказав Майк Зузоло, президент Global Commodity Analytics.

“Отже, ви можете запитати, чому ринок купує боби, а не кукурудзу?” – сказав Зузоло. «Тут йшов дощ. На півдні Бразилії було кілька досить великих ям, у яких не було дощу», і, можливо, врожай зазнав стресу, повідомляє Рейтер.

Торгівля також готувалася до щорічного форуму прогнозів Міністерства сільського господарства США, який пройде цього тижня, і особливо до будь-яких коригувань, які агентство могло внести до своїх прогнозів посівних площ під кукурудзою та соєю.

У щотижневому звіті Міністерства сільського господарства США про експортні інспекції зазначено 1,326 млн тонн постачання сої за тиждень, що завершився 8 лютого. Це менше, ніж 1,75 млн. тонн минулого тижня і 1,69 млн. тонн за той же тиждень минулого року. Відвантаження за весь рік зараз на 22,7% відстає від торішнього показника: відвантажено 30,767 млн тонн.

BAGE (Аргентинська ф’ючерсна біржа у Буенос-Айресі) минулого тижня продемонструвала зниження рейтингів стану сої до 31% «добре/відмінно». Для порівняння: рік тому цей показник складав 16%. Patria Agronegocios повідомила, що збирання врожаю завершено на 23,8% порівняно з 17,4% за той же період минулого року. SAFRAS знизив оцінку врожаю бразильської сої на 9 млн. тонн до 149 млн. тонн.

Найбільш активні соєві боби торгової біржі Чикаго подорожчали на 9,5 цента до $11,93 за бушель. Котирування кукурудзи зросли на 1-1/2 цента до $4,30-1/2 за бушель, тоді як пшениця закрилася зростанням на 3/4 цента до $5,97-1/2 за бушель.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!