Ф’ючерси на соєві боби торгової біржі Чикаго закрилися зростанням

Джерело:  Oilword
доллар

Ф’ючерси на соєві боби торгової біржі Чикаго закрилися зростанням у п’ятницю на тлі додаткової підтримки з боку зростання цін на соєвий шрот, повідомили трейдери.

За словами дилерів, спотова базисна вартість американського соєвого шроту була в основному вищою на експортних терміналах вздовж узбережжя Мексиканської затоки США на тлі сталого попиту та обмежених поставок.

На думку аналітиків, закриття коротких позицій перед триденними святковими вихідними у США допомогло підняти ф’ючерси на сою. Ринки CBOT будуть закриті у понеділок у зв’язку із Днем пам’яті.

Міністерство сільського господарства США планує опублікувати щотижневий звіт про хід посівів сої та кукурудзи в США у вівторок, на один день пізніше, ніж звичайно, через День пам’яті.

У Бразилії, найбільшому у світі постачальнику сої, рясні дощі на півдні та посуха в регіонах з великими виробниками кукурудзи змусили дві консалтингові компанії з агробізнесу скоротити свої оцінки виробництва сої та другої кукурудзи.

Липневі ф’ючерси на соєві боби CBOT закрилися в п’ятницю на 8-3/4 цента вище, до $12,48 за бушель і додали за тиждень близько 1,6%.

Липневий соєвий шрот CBOT підскочив на 9,80 долара і закрився на позначці 386,50 долара за коротку тонну, досягнувши двотижневого максимуму.

Липневі ф’ючерси на соєву олію CBOT впали на 0,24 цента до 44,95 цента за фунт.

Пшениця на CBOT цього тижня встановила 10-місячний максимум

Ф’ючерси на пшеницю торгової біржі Чикаго в п’ятницю закрилися практично без змін, але за тиждень зросли на 7% на тлі зростання побоювань з приводу втрат урожаю в Росії та інших країнах-експортерах. Ф’ючерси на кукурудзу також закрилися без змін.

“Ралі цін на пшеницю, схоже, видихається, оскільки ми вважаємо, що більша частина втрат урожаю в Росії може бути врахована ринком”, – сказав Террі Рейлі, старший сільськогосподарський стратег Marex.

“Знищення світового попиту на пшеницю може стримати будь-яке ралі”.

Липневі ф’ючерси на пшеницю CBOT подешевшали на 3/4 цента та зупинилися на рівні $6,97-1/4 за бушель.

Стан м’якої пшениці у Франції дещо погіршився минулого тижня та залишився на чотирирічному мінімумі, повідомило сільськогосподарське управління FranceAgriMer. За даними асоціації фермерських кооперативів країни, урожай пшениці у Німеччині цього року скоротиться на 5,6% до 20,31 мільйона тонн.

Трейдери також оцінили посівні площі кукурудзи та сої у США після затримок через дощі. Міністерство сільського господарства США планує опублікувати щотижневий звіт про хід посівних робіт у вівторок, на один день пізніше, ніж зазвичай, через День пам’яті у понеділок.

“Вологий прогноз у короткостроковій перспективі і більш сухий прогноз надалі змушують торговців гадати, який прогрес покажуть США”, – сказав брокер StoneX.

Липневі ф’ючерси на кукурудзу CBOT зросли на 3/4 цента і закрилися на рівні $4,64-3/4 за бушель, що на 2,7% вище за тиждень.

Трейдери скоригували позиції перед триденними вихідними.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!