Ф’ючерси на соєві боби падають через слабкі прогнози щодо експорту

Джерело:  Oilworld
соя доллар

Багато факторів шкодять конкурентоспроможності американського зерна на світовому експортному ринку, особливо соєвих бобів. “Сильніший долар і ослаблення реалу в Бразилії розширюють ціновий спред на користь Бразилії”, – сказав Карл Сетцер з Consus Ag Consulting. Індекс долара США зріс на 0,2%, продовжуючи зростати, оскільки очікування зниження процентної ставки Федеральною резервною системою продовжують зростати цього року. Щотижневий звіт про експортні продажі також завдав збитків соєвим бобам, сказав Сетцер. Звіт цього тижня показав, що продаж соєвих бобів відповідає очікуванням аналітиків, але загалом перебувають на низькому рівні.

Соєві боби з постачанням у травні впали на 1,4% до $11,32 3/4 за бушель на торговій біржі Чикаго у четвер у відповідь на ознаки того, що попит на експорт сої зі США знижується на тлі конкуренції з боку Бразилії та апетиту Китаю на неї. Кукурудза з постачанням у травні впала на 0,7% до $4,27 1/4 за бушель. Пшениця з постачанням у липні зросла на 0,1% до $5,54 за бушель до полудня.

Посіви кукурудзи та сої у США перебувають під тиском у міру просування посівного сезону, оскільки опади у багатьох районах вирощування забезпечують зерну сприятливу вологість ґрунту для ранніх стадій розвитку. “Ведмедям необхідно буде побачити ризик пропозиції, щоб змінити ціновий тренд”, – йдеться в повідомленні AgResource. Як правило, ф’ючерси мають тенденцію падати напередодні вихідних, коли очікується значний прогрес у посівах.

Що стосується кукурудзи та соєвих бобів, погода, судячи з усього, сприяє посадці та ранньому розвитку кукурудзяного поясу США. З пшеницею справи менш райдужно. “Ми спостерігаємо деяке посилення на ринках твердої червоної пшениці, оскільки посушлива погода негативно позначається на врожаї Рівнин, а також на Чорноморському регіоні, у той час як надмірна вологість негативно впливає на врожай у Європі”, – сказав Арлан Судерман зі StoneX у звіті. Судерман додає, що хоча погодні проблеми вимальовуються і можуть являти собою проблему, експорт з Чорного моря, як і раніше, дешевий і чинить тиск на експортні ціни і, як наслідок, на ціни ф’ючерсів.

Повернення до нормального життя: адміністрація Панамського каналу заявила, що скасовує обмеження, введені у відповідь на посуху, що торік спостерігалася, що призведе до збільшення кількості суден, що проходять через канал. Починаючи з 16 травня PCA збільшить загальну кількість щоденних транзитів з 4 до 31.

Експортні продажі американської кукурудзи та сої за тиждень до 11 квітня покращилися порівняно з попереднім тижнем, впавши в середину прогнозів аналітиків.

У своєму останньому щотижневому звіті про експортні продажі Міністерство сільського господарства США повідомило, що експортні продажі кукурудзи в 2023/24 та 2024/25 маркетингових роках склали 566 200 метричних тонн. Продажі сої за обидва роки склали 749 тисяч тонн. Обидва показники покращилися порівняно з показниками, про які повідомило Міністерство сільського господарства США минулого тижня.

Що стосується кукурудзи, загальний обсяг продажів цього тижня виявився нижчим за очікування аналітиків: аналітики, опитані The Wall Street Journal, прогнозують продажі на рівні від 325 000 тонн до 1,1 мільйона тонн. Продаж сої впав у середині прогнозів аналітиків, які становили від 300 000 тонн до 1,1 мільйона тонн.

Продажі пшениці впали порівняно з попереднім тижнем і склали 128 400 тонн за обидва маркетингові роки, включаючи скорочення раніше оголошених продажів на 93 600 тонн у 2023/24 році. Аналітики прогнозували обсяг продажу від 50 000 до 600 000 тонн.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!