Ф’ючерси на соєві боби на товарній біржі Чикаго в середу закрилися зниженням

Джерело:  Oilworld
соя доллар

Ф’ючерси на соєві боби на товарній біржі Чикаго в середу закрилися зниженням на тлі очікувань зниження попиту після того, як вдень раніше вони досягли двотижневого максимуму.

Серпневі соєві боби подешевшали на 6,5 цента до 11,11 долара за бушель.

Найбільш активні ф’ючерси на соєві боби у листопаді знизилися на 11,5 цента до 10,64 долара за бушель.

На серпневих торгах CBOT соєвий шрот подорожчав на 0,70 дол. США до 343,40 дол. США за коротку тонну.

Ф’ючерси на соєву олію CBOT у серпні завершили торги зниженням на 0,64 цента до 46,02 цента за фунт.

Аналітики зазначають, що на ціни чинив низький попит.

Китай, найбільший у світі імпортер сої, заявив у середу, що рівень його самозабезпеченості соєю зріс майже на 4 відсоткові пункти за два роки.

Трейдери стежили за прогнозами потенційно напруженої погоди у США у серпні, ключовому періоді розвитку врожаю сої.

Ф’ючерси на пшеницю на товарній біржі Чикаго в середу зміцнилися, оскільки ринок зіставляв вплив спекотного і посушливого періоду в США з невизначеністю щодо даних ЄС і зростаючими перспективами поставок.

Вересневі ф’ючерси на м’яку червонозерну пшеницю озиму на CBOT зросли на 4,5 цента до 5,47 долара за бушель.

Ф’ючерси на вересневу тверду червонозерну озиму пшеницю KC виросли на 3/4 цента до 5,67-1/2 дол. США за бушель, а ф’ючерси на вересневу яру пшеницю MGEX залишилися на колишньому рівні 6,15-1/2 дол. бушель.

За словами аналітиків, спекотна та суха погода, прогнозована в деяких частинах США та Канади, надала підтримку цінам.

У вівторок скаути, які проводили перший день щорічного сільськогосподарського туру США, прогнозують, що врожай ярої пшениці на півдні та сході центральної частини Північної Дакоти буде найвищим за всю історію туру з 1994 року.

За даними, опублікованими Європейською комісією у вівторок, експорт м’якої пшениці з Європейського союзу з початку сезону 2024/25 у липні досяг 1,44 млн тонн до 21 липня, що на 35% менше, ніж 2,21 млн тонн роком раніше.

Проте Комісія заявила, що дані щодо експорту Франції, найбільшого експортера пшениці та ячменю до ЄС, були неповними з початку 2024 року.

За даними Міністерства сільського господарства, опублікованими в середу, експорт зерна з України в сезоні липень-червень 2024/25 зріс приблизно на 67% і склав майже 2,78 млн. тонн до 24 липня з 1,67 млн. тонн на ту ж дату. сезоном раніше.

Аналітики ринку повідомили, що ф’ючерси на кукурудзу на товарній біржі Чикаго в середу зросли третій день поспіль на тлі покриття коротких позицій і побоювань щодо впливу погодних умов на врожай у США.

Вересневі ф’ючерси на кукурудзу на CBOT зросли на 1,5 цента до 4,03–3,4 долара за бушель, а найактивніші ф’ючерси на кукурудзу у грудні зросли на 3,4 цента до 4,18 долара за бушель.

Аналітики зазначають, що прогнози спекотного та сухого періоду в деяких частинах центральної частини США надали підтримку цінам.

За словами аналітиків ринку, трейдери звертають увагу на повідомлення із західного кукурудзяного поясу США, де на полях спостерігаються ознаки стресу рослин через опади навесні та на початку літа.

За словами аналітиків, інвестори очікували на велику пропозицію і в останні тижні накопичили великі чисті короткі позиції, а незначне покриття коротких позицій продовжилося.

Консалтингова компанія ASAP Agri знизила свій прогноз урожаю кукурудзи в Україні у 2024 році на 5 мільйонів тонн до 24,1 мільйона, повідомила вона у середу.

Ф’ючерси на канолу на Intercontinental Exchange переважно знизилися, єдине зростання відбулося за відкладеними липневими позиціями.

По канолі мала пройти корекція після покриття коротких позицій фондом, а також хорошого обсягу продажів фермерів, сказав трейдер у середу. Він зазначив, що фермери, ймовірно, були “підбурювані” продавати більше, щоб уникнути можливості великих втрат у майбутньому.

Торгівля переважно зосереджена на врожайному потенціалі каноли, сказав він. Як тільки це буде зроблено, увага перейде на попит, а експорт йде на спад.

Тиск на ринок каноли зазнали втрат на чиказьких соєвих бобах та соєвій олії, а також на малазійській пальмової олії та європейському ріпаку.

Невелике зростання цін на соєвий шрот на біржі Чикаго і помірне зростання цін на сиру нафту спробували зупинити подальше падіння цін на олійні культури.

Банк Канади оголосив зниження процентної ставки на 25 базисних пунктів до 4,5%. Це чинило тиск на канадський долар, який упав до 72,39 цента США порівняно із закриттям вівторка на рівні 72,63.

Ціни вказані в канадських доларах за метричну тонну:

Зміна ціни контракту

Листопад 670,60 -7,80

Січень 675,10 -7,70

Березень 677,90 -6,00

Травень 676,00 -3,30

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!