Ф’ючерси на соєві боби на товарній біржі Чикаго у вівторок досягли двомісячного максимуму

Джерело:  Oilworld
доллар

Ф’ючерси на соєві боби на товарній біржі Чикаго у вівторок досягли двомісячного максимуму на тлі оптимізму щодо того, що плани стимулювання китайського уряду зміцнять економіку найбільшого у світі покупця сої, однак ринок втратив позиції через фіксацію прибутку і прогнозів поліпшення погодних умов для врожаю в Південній. Америці.

Листопадові ф’ючерси на соєві боби на CBOT зросли на 3 центи до $10,42-1/4 за бушель після зростання до $10,58-1/4, найвищого рівня контракту з 26 липня.

Грудневі ф’ючерси на соєвий шрот CBOT знизилися на 2,80 доларів до 325,90 доларів за коротку тонну, а грудневі ф’ючерси на соєву олію зросли на 1,50 цента до 43,34 цента за фунт.

Центральний банк Китаю представив свій найбільший стимул із моменту пандемії, щоб витягнути економіку з дефляційної кризи. Новини про крок підняли товарні та фондові ринки.

Аналітики зазначають, що товарні фонди продовжують ліквідувати частину своїх великих чистих коротких позицій щодо ф’ючерсів на сою на CBOT напередодні кінця місяця та кварталу.

Але ф’ючерси на сою скоротили зростання, оскільки деякі погодні моделі передбачили такі необхідні дощі у Бразилії наступного тижня, які можуть підтримати посадку сої та перспективи врожаю. Посушливі умови сповільнили початок сівби.

Також несприятливим фактором є те, що Міністерство сільського господарства США не зробило жодних нових заяв про продаж сої у США, незважаючи на чутки про те, що китайські покупці резервують постачання до США.

У щотижневому звіті, опублікованому після закриття ринку в понеділок, Міністерство сільського господарства США повідомило, що врожай сої у США зібрано на 13%, що перевищує п’ятирічний середній показник у 8%.

У вівторок у деяких районах центральної частини Середнього Заходу пройшли зливи, перервавши польові роботи.

Ф’ючерси на пшеницю на товарній біржі Чикаго у вівторок закрилися зниженням, оскільки сильна експортна конкуренція з боку російських поставок переважила ранню підтримку з боку покриття коротких позицій і супутнього зростання з боку сої і кукурудзи, повідомили трейдери.

Грудневий ф’ючерс на м’яку червонозерну пшеницю озиму на CBOT знизився на 4,5 цента до 5,78 долара за бушель, відступивши після зростання до тижневого максимуму в 5,89,4 долара.

Грудневий ф’ючерс на тверду червонозерну пшеницю озиму на KC знизився на 6,1/4 цента до 5,71 долара за бушель, а грудневий ф’ючерс на яру пшеницю MGEX впав на 7,1/4 цента до 6,11-3/4 долара за бушель.

Робітники шести основних зернових терміналів, розташованих у канадському порту Ванкувер, оголосили страйк, що може порушити експорт каноли, пшениці та інших культур, заявили представники уряду та галузі.

Побоювання з приводу погоди, оскільки несприятливі умови викликають сумніви щодо розміру врожаю в росії та ставлять під загрозу посів пшениці озимої як в росії, так і в Україні, утримували ціни.

Державний планувальник повідомив, що Китай встановив максимальний обсяг закупівель пшениці у розмірі 37 мільйонів метричних тонн на рік за мінімальною ціною в 2025 і 2026 роках, що аналогічно обсягу, встановленому минулого року.

У щотижневому звіті про хід збирання врожаю, опублікованому після закриття ринку в понеділок, Міністерство сільського господарства США повідомило, що збирання ярої пшениці в США завершено на 96%, а сівба пшениці озимої — на 25%.

Ф’ючерси на кукурудзу на товарній біржі Чикаго у вівторок закрилися зниженням, при цьому базовий грудневий контракт відступив від двомісячного максимуму, оскільки продажі, пов’язані з хеджуванням, переважили ранню підтримку, зумовлену зростанням цін на соєві боби і новинами про те, що центральний банк Китаю. стимулювання на підтримку економіки країни.

Грудневий ф’ючерс на кукурудзу на CBOT знизився на 1-3/4 цента до $4,11-3/4 за бушель, відступивши після підйому до $4,18-1/4, найвищого рівня на безперервному графіку найактивнішого контракту з 26 липня.

Аналітики зазначають, що ралі спровокувало хедж-тиск, пов’язаний із продажем фермерського зерна, що призвело до зниження ф’ючерсів із денних максимумів.

У своєму щотижневому звіті про хід збирання врожаю, опублікованому після закриття ринку в понеділок, Міністерство сільського господарства США повідомило, що врожай кукурудзи в США завершено на 14%, що відстає від торгових очікувань, але все ще перевищує п’ятирічний середній показник 11%.

У вівторок у деяких районах центральної частини Середнього Заходу пройшли зливи, перервавши польові роботи.

Ринок каноли на ICE Futures виріс, оскільки надало підтримку позиціонування на основі графіків.

Повернення вище 600 канадських доларів за метричну тонну за листопадовим контрактом було оптимістичним з технічного погляду у вівторок. Зростання цін на чиказькі соєві боби та соєву олію надали супутню підтримку. Європейський ріпак та малазійська пальмова олія також виросли.

Працівники зернопереробної галузі в порту Ванкувера оголосили страйк, зберігаючи обережність на ринку, оскільки тривала зупинка роботи може завдати шкоди експорту.

Зростання також стрималося через зміцнення канадського долара.

Розрахункові ціни вказані у канадських доларах за метричну тонну.

Листопад 603,60+16,30

Січень 616,10+15,40

Березень 627,80+15,10

Травень 636,00 +14,90

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!