Ф’ючерси на соєві боби на CBOT виросли

доллар

Підвищення мит на імпорт з Китаю може спровокувати дії у відповідь з боку провідного імпортера сої.

Тим часом експортні премії на сою зі США досягли 14-місячного максимуму, оскільки торговці поспішають відправити рекордний урожай із США напередодні виборів до США та на тлі побоювань відновлення торгової напруги.

За словами Марка Содерберга, старшого аналітика сільськогосподарського ринку ADM Investor Services., «Ми, як і раніше, спостерігаємо хороший експортний попит, не з Китаю, а практично з усіх куточків світу».

Листопадові ф’ючерси на соєві боби на CBOT зросли на 5,3/4 цента до 9,97,1/2 долара за бушель.

Грудневі ф’ючерси на соєвий шрот CBOT знизилися на 2,70 доларів до 315,00 доларів за коротку тонну, а грудневі ф’ючерси на соєву олію впали на 0,30 цента до 43,39 цента за фунт.

Міністерство сільського господарства США підтвердило приватні продажі 130 000 тонн соєвих бобів у Китай та ще 259 000 тонн у невідомі пункти призначення. Усі поставки заплановані на 2024/25 маркетинговий рік, що розпочався 1 вересня.

За словами аналітиків, ф’ючерси на пшеницю на товарній біржі Чикаго в середу зміцнилися слідом за зростанням ф’ючерсів на кукурудзу і сою, оскільки ринок оцінює спроби росії регулювати експорт зерна.

Грудневий ф’ючерс на м’яку червонозерну пшеницю озиму на CBOT виріс на 2,5 цента до 5,78,5 долара за бушель.

Грудневий ф’ючерс на тверду червонозерну пшеницю озиму на KC знизився на 1 цент до 5,85-1/2 долара за бушель, а грудневий ф’ючерс на яру пшеницю MGEX знизився на 1 цент до 6,15-1/2 долара за бушель.

Коментарі президента рф путіна щодо пропозиції про створення зернової біржі для країн БРІКС посилили побоювання, що росія може перехопити більше експортних потоків.

Уряд Румунії схвалить план модернізації залізничної інфраструктури в Чорноморському порту Констанца для створення другої залізничної точки доступу, що є частиною більш масштабних інвестицій у порт.

Державний закупник зерна Бангладеш оголосив черговий міжнародний тендер на закупівлю 50 тисяч тонн продовольчої пшениці, повідомили у середу європейські трейдери.

Казахстанські фермери зібрали 26,5 млн. тонн зерна, при цьому збирання врожаю завершено на 99,7%, повідомили чиновники в середу, додавши, що центральноазіатська країна має намір експортувати 12 млн. тонн урожаю цього року.

Ф’ючерси на кукурудзу на товарній біржі Чикаго виросли в середу, оскільки серія експортних продажів допомогла ринку подолати сильний долар США і компенсувати швидкі темпи збору врожаю в США.

Грудневий ф’ючерс на кукурудзу на CBOT виріс на 2,5 центи до 4,19 долара за бушель.

Міністерство сільського господарства США підтвердило в середу, що експортери продали 100 000 тонн американської кукурудзи в невідомі пункти призначення, що стало останньою із серії експортних продажів, що сигналізують про підвищений міжнародний попит.

Ф’ючерси на канолу на Intercontinental Exchange в середу завершили торги різноспрямовано, оскільки нестабільна торгівля підштовхнула ціни на олійні культури до коливань по обидва боки від нуля.

Це зупинило останнє зростання цін на канолу, але трейдер сказав, що покупці, як і раніше, прагнуть її купувати. Він сказав, що вони стурбовані тим, що врожай каноли в Канаді може бути нижчим за майже 19,0 млн тонн, оцінених Статистичним управлінням Канади. Федеральне агентство опублікує свій наступний звіт про виробництво у грудні.

Він додав, що ф’ючерси на канолу на біржі ICE продовжать зростати за рахунок закупівель з боку Китаю, напередодні санкцій, які його уряд, швидше за все, запровадить у найближчі місяці.

Черговий виток різких стрибків цін на малазійську пальмову олію надав підтримку канолі, як і соєвим бобам Чикаго. Однак будь-які підвищення були стримані зниженням цін на соєву чикагську олію і соєвий шрот, а також на європейський ріпак. Втрати сирої нафти також чинили тиск на рослинні олії.

Січневий контракт на канолу продовжив своє зростання вище за всіх основних ковзних середніх. Тим часом маржа переробки каноли трохи зміцнилася і січнева позиція перевищила ф’ючерс більш ніж на 101 канадський долар за тонну.

Канадський долар упав до 72,26 цента США у середу, порівняно із закриттям вівторка на рівні 72,33.

Ціни вказані в канадських доларах за метричну тонну:

Листопад 632,20 -0,50

Січень 645,80+1,30

Березень 656,20+0,90

Травень 662,00 -0,30

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!